Гранульовані добрива: основні переваги

Гранульовані добрива: основні переваги

26.12.19 16:55 0 13311

Садівникам, городникам, квітникарям і всім іншим любителям вирощування рослин добре відомо, що ґрунтовий шар перед висадкою культури відчуває нестачу речовин, що сприяють нормальному розвитку рослин. Навіть, якщо ця нестача незначна, для рослин вона є досить відчутною. Така проблема вирішується зазвичай за допомогою застосування різноманітних добрив, які представлені в значній кількості. До речі, в Україні придбати якісні комплексні добрива можна тут.

Гранульовані добрива: що потрібно знати?

Найбільш популярні види добрив в якості підживлення рослин, виробляються в гранулах. Формуються великі щільні частинки з сипучих компонентів. Саме в такому вигляді добрива забезпечують високий відсоток засвоєння. Гранульовані добрива можуть проводитися в різних формах і виглядати, як кульки, палички або грудки, а їх розміри можуть варіюватися в межах 1,5 - 5 мм. Сировина для них використовується мінерального, органічного походження або в їх комбінаціях.

Після введення в ґрунт, вода проникає всередину гранули, і звільняючи поступово корисні речовини, відправляє їх у ґрунт. Температура та вологість є каталізатором швидкості розчинення добрива. Тобто, вище рівень вологості та температури — швидше проходить процес насичення і відповідно, розчинення. Кожному садівникові відомо, що тепла земля більш насичена вологою, а значить, добрива потрапляють в ґрунт і швидше добираються до коренів.

Наукові дослідження встановили, що рослини містять понад 75 хімічних елементів, і нестача навіть одного з них може сприяти прояву проблем з розвитком. Зазвичай такі проблеми виникають, як правило, при тривалому застосуванні шару ґрунту, що викликає її виснаження. Крім того, неправильна обробка ґрунту також може завдати значної шкоди. Ще одним негативним фактором можуть стати природні явища, зокрема збитків можуть завдати вивітрювання або вимивання.

Переваги гранульованих добрив:

  • рівномірне підживлення ґрунту;
  • не розноситься вітром;
  • рівномірний розподіл;
  • можливість використання механізованих методів для введення в ґрунт;
  • вимивається водою з ґрунту.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Через авіаудар Росії на ...
Наступна новина: Переваги підвісних стель ...

КОМЕНТАРІ