Симптоми несправності паливного насоса

Симптоми несправності паливного насоса

27.12.19 22:19 0 14096

Паливний насос можна порівняти з серцем сучасного автомобіля, що працює з двигуном внутрішнього згоряння. Було б неможливо подати паливо в камери згоряння, якби цей пристрій не проганяв паливо через ряд шлангів. Хороший автомобіліст повинен завжди бути в змозі виявити ранні ознаки несправності паливного насоса, щоб вчасно усунути неполадку, а також вжити оперативних заходів зі збереження працездатності свого автомобіля. Отже, які ознаки та симптоми можуть вказати на несправність паливного насоса? Нумо розберімося. А розповість нам про це головний редактор інформаційного порталу https://birud.com/tag/remont-toplivnyh-nasosov-otzyvy/, на якому можна прочитати більш детальну інформацію про роботу паливного насоса.

Що таке паливний насос?

Почнімо наше обговорення з відповіді на питання: «Що таке паливний насос?». Мабуть, сама назва цього пристрою не вимагає пояснень. Він «качає» або «проганяє» паливо через лінію паливної системи автомобіля. Його роботу можна порівняти з роботою звичайного водяного насоса. Завдання паливного насоса в автомобілі — доставити необхідну кількість палива з бака у двигун.

Винахід автомобіля поставив різні завдання перед інженерами та виробниками. Одним з них було питання: "Як можна змусити паливо надходитиме з накопичувального бака прямо у двигун згоряння?". Найбільш ранні моделі паливного насоса покладалися на силу тяжіння, яка дозволяла доставити паливо до карбюратора природним чином. Це не були «насоси» як такі, тому що вони дозволили гравітації робити всю роботу. Однак, з прогресом в автомобільній інженерії, паливні баки перемістилися в задню частину авто з міркувань безпеки.

Таким чином, пропала можливість покладатися на гравітацію для подачі палива, що і призвело до винаходу механічного паливного насоса. Сучасні ж автомобілі як правило оснащені більш досконалими електронними системами уприскування палива. Таким чином, паливні насоси, якими оснащені сучасні автомобілі, майже завжди є електронасосами.

Симптоми несправності паливного насоса

Незалежно від типу паливного насоса, який встановлений на вашому автомобілі, ці пристрої будуть демонструвати майже однакові симптоми несправності. Нумо розгляньмо найбільш поширені прояви скорої відмови паливного насоса:

  • Шум в бензобаку. Це один з найбільш ранніх ознак швидкого виходу з ладу паливного насоса. На жаль, не всі власники транспортних засобів можуть відрізнити шум, видаваний двигуном від шуму з паливного бака. Нормальний насос буде видавати клацання при запуску двигуна. Однак, під час їзди шум повинен перетворитися в тихий гул. Якщо ви чуєте гучний шум з боку паливного бака автомобіля, є ймовірність, що у вас вже несправний паливний насос.
  • Проблеми з запуском двигуна. Коли ви запускаєте двигун рано вранці, насос подає паливо в камери двигуна, що ініціює процес згоряння. Слабкий паливний насос зможе доставляти тільки незначну кількість палива за раз. В результаті, ви помітите, що вам буде потрібно кілька спроб, щоб успішно запустити двигун. У цьому випадку насос буде подавати невеликий обсяг палива з кожною спробою запуску. Через деякий час накопичиться достатньо палива, і двигун запуститься.
  • Двигун глухне після досягнення високих температур. Причин появи цього симптому несправності може бути багато: засмічення паливних форсунок, потрапляння води в паливо, проблеми з датчиком положення розподільного вала або колінчастого валу, вихід з ладу датчика масової витрати повітря, датчика температури або котушки запалювання. Проте, завжди слід не варто ігнорувати ймовірність виходу з ладу паливного насоса.
  • Втрата або зниження потужності двигуна під навантаженням. Підйом в гору змушує ваш двигун працювати під більш важким навантаженням. Отже, ДВЗ зажадає більше палива. Те ж саме може статися при перевезенні або буксирування важкого вантажу. Двигун повинен буде працювати інтенсивніше, щоб долати опір. Це не є проблемою, якщо паливний насос працює нормально. Але якщо двигун показує зниження потужності або її втрату при русі під навантаженням, це є ознакою несправності паливного насоса. При цьому пристрій може не давати знати про проблему при русі в нормальних умовах.
  • Підвищення витрати палива. Є багато потенційних причин підвищення витрати палива. Однією з них є несправний запобіжний клапан в паливному насосі. Якщо клапан не відкривається належним чином, це змушує пальне невпинно текти до системи двигуна. Важливо розуміти, що двигуну потрібен виключно точний обсяг паливної суміші. Якщо в системі двигуна занадто багато палива, воно не буде згоряти та зберігатися теж не буде.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ