Профнастил: основні види та переваги

Профнастил: основні види та переваги

28.12.19 00:48 0 23284

Профнастил — це сучасний та міцний матеріал для покрівель та стін. Зазвичай оцинкована рулонна сталь, з якої виготовляють профнастил, покрита органічним шаром полімеру, що забезпечує довговічність покриття. Завдяки тому, що ми маємо можливість виготовляти вироби за конкретними розмірами, завдяки чому відходи виробництва мінімізуються і, відповідно, кінцева ціна для споживача знижується. А широка гама кольорів полімерного покриття листів з профнастилу задовольнить смаки навіть найвибагливіших замовників. До речі, якщо ви з Києва, то придбати даний будматеріал ви можете на заводі Mostasia, який безпосередньо випускає профнастил.

Профнастил виготовляється за допомогою методу холодної прокатки листів сталі, так само, як і металочерепиця. За своїми характеристиками та складом профнастил аналогічний металочерепиці, тільки у нього інша форма, та й нижча ціна. Товщина оцинкованої листової сталі, яка використовуваної для виготовлення профнастилу, становить 0,4-0,7 мм. Ці листи покривають спеціальним тонким шаром цинку або ж сплаву алюмінію з цинком (алюцинк), грунтуються і зверху грунтовки наноситься захисний кольоровий шар полімеру, який оберігає сталь від впливу зовнішнього середовища, від корозії та надовго забезпечує стійкий колір профнастилу.

Переваги та види профнастилу

Профнастил має масу переваг. Його основними "+" перед іншими видами покрівельних або несучих матеріалів є:
довговічність;

  • легкість монтажу як на горизонтальні та вертикальні поверхні;
  • він не деформується та стійко переносить будь-які механічні пошкодження;
  • не вимагає особливого догляду (наприклад, паркан з профнастилу не потрібно фарбувати щороку);
  • має великий вибір кольорів;
  • невисока ціна в порівнянні з іншими матеріалами для покрівлі та стін.

Різновиди профнастилу

Даний будматеріал буває наступних видів:

  • стіновий;
  • несучий;
  • покрівельний.

Відрізняються ці види між собою перш за все міцністю, кроком гофри та сферою застосування. Наприклад, для будівництва паркану підійде стіновий профнастил, а ось для облаштування покрівлі потрібно брати покрівельний або несучий профнастил.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Технічне обслуговування ...
Наступна новина: Как прочистить сливной ...

КОМЕНТАРІ