Транспортування лежачих хворих: що необхідно обов'язково знати?

Транспортування лежачих хворих: що необхідно обов'язково знати?

29.12.19 20:12 0 10649

Для кожного конкретного випадку є свої рекомендації та правила, тому, щоб уникнути неправильних рухів, що сприяють різкого погіршення самопочуття, краще негайно звернутися до професіоналів. Постільний режим рекомендується зазвичай тяжкохворим щоб уникнути непередбачених рецидивів. І в цьому випадку будь-яке перевезення лежачих хворих з міста в місто може стати справжнім випробуванням для родичів і знайомих, які беруть участь у цьому процесі. Що ж потрібно знати, щоб не нашкодити? Нумо розберімося. А допоможе нам в цьому співробітник служби перевезення хворих medical-car.com.

Правила перевезення лежачих хворих:

  • Щоб правильно перевернути хворого на бік, потрібно встати з того боку, куди необхідно перевертати. Обережно схопивши за неушкоджену сторону (плече, коліно та стегно), допомогти людині здійснити поворот. Ці маніпуляції часто потрібно зробити в той момент, коли перестилається ліжко.
  • Щоб перемістити людину до узголів'я ліжка, стати потрібно вже з тієї сторони, яка є хворий. Потім, нахилившись, підставити своє плече і паралельно обхопити рукою тазостегнову частину хворого. Друга рука при цьому повинна знаходитися під пошкодженою сідницею. Для більшої зручності можна забезпечити собі додаткову точку опори, спершись ногою об край ліжка.
  • Якщо людині потрібно встати з ліжка, тоді помічник повинен стати з хворої сторони та покласти обидві руки на плече та коліно з протилежної (здорової) сторони. Хворий перевертається на здоровий бік і сідає (при цьому його ноги спущені). Не всі пацієнти можуть виконати це все самостійно, тому допомога санітара в даному випадку вкрай необхідна.
  • Важливо розуміти, що захоплення хворого в області шиї може призвести до додаткових травм. Те ж саме стосується і потягування за руки.
  • При пошкодженій нозі, щоб хворий встав з крісла, помічник стає з боку пошкоджень і кладе руку на хворе коліно, а другу — в область попереку (як варіант, між лопаток). Пацієнт ставить ступні ніг на невелику відстань, як можна ближче до ніжок крісла та зсувається на самий край кушетки. Помічник легкими рухами підштовхує хворого в спину, одночасно натискаючи на колінні суглоби, що дозволяє ногам розпрямитися швидше. Санітар ні в якому разі не тягне хворого, а лише допомагає йому піднятися.

Висновки

Для кожного конкретного випадку є свої рекомендації та правила, тому, щоб уникнути неправильних рухів, що сприяють різкому погіршенню самопочуття, краще негайно звернутися до професіоналів. Їхні послуги виявляться набагато дешевшими, ніж та шкода, якої завдасть хворому неправильно виконане транспортування.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Камеры наблюдения ...
Наступна новина: Як вибрати надійний ...

КОМЕНТАРІ