Росія офіційно оскаржила рішення ВАДА про заборону на участь в Олімпіадах

Росія офіційно оскаржила рішення ВАДА про заборону на участь в Олімпіадах

30.12.19 14:08 0 2202
Російська антидопінгова агенція (РУСАДА) надіслала Всесвітній антидопінговій агенції (ВАДА) лист, у якому повідомляє про незгоду з рішенням ВАДА про відсторонення російських спортсменів від великих міжнародних змагань на чотири роки. Про це повідомив голова РУСАДА Юрій Ганус. До пакету документів також доданий лист із його власною позицією з цього питання, вказав Ганус.

Раніше Ганус висловився проти оскарження рішення міжнародної організації.

9 грудня виконком ВАДА на чотири роки позбавив Росію права брати участь у міжнародних змаганнях, у тому числі в Олімпіадах і чемпіонатах світу. При цьому у «чистих» російських спортсменів буде можливість виступити на Олімпійських іграх у нейтральному статусі. Російський прапор і гімн на офіційних міжнародних змаганнях будуть під забороною.

Рішення було ухввалене одноголосно. Його причиною стали масштабні допінгові порушення в російському спорті та наступні за ними спроби внести зміни в базу даних Московської антидопінгової лабораторії. Рішення поки не набрало чинності. Російська сторона протягом 21 дня може подати апеляцію.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що рішення ВАДА політизоване, порушує Олімпійську хартію і буде оскаржене. Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв назвав позицію міжнародної агенції продовженням «антиросійської істерії».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ