Структура та переваги ламінату

Структура та переваги ламінату

02.01.20 21:40 0 10622

Багато хто вважає ламінат різновидом паркету. Однак, це помилка. Його розробили як доступну та функціональну альтернативу. Він також виконаний з натурального дерева, але тільки не з цілісних дощок, а з пресованої тирси. Зовні відрізнити його від паркету досить складно. Перевага ламінату в тому, що сучасні технології дозволяють в точності передавати малюнок будь-якого сорту деревини та інших матеріалів. Детальніше прочитати про ламінат та безпосередньо його придбати можна на сайті https://basispro.com.ua/.

Структура ламінату

Ламінат має багатошарову структуру де кожен шар виконує певну функцію. Тому назва покриття з латини перекладається як «шаруватий». Така структура обумовлює безліч експлуатаційних плюсів ламінату. Вона представлена наступними шарами:

  1. Верхній. Він виконує захисну функцію, надає стійкість до механічних пошкоджень і навантажень. Щодо класу, то він має один або кілька верхніх шарів. Збільшена товщина захисного шару підвищує витривалість підлоги та в цьому одна з головних переваг ламінату.
  2. Декоративний. Він представлений папером. Зверху на нього наносять малюнок, який може в точності імітувати візерунок і фактуру натуральних матеріалів: деревини, каменю, плитки, мармуру і т. д.
  3. Основний. Це деревно-волокниста плита. Для її виробництва використовують дрібну фракцію деревини. Деревні волокна з'єднують смолами або парафіном під пресом в умовах високих температур і тиску. Від товщини та міцності HDF-плити залежить стабільність і надійність покриття. В середньому шарі вирізаний замок.
  4. Стабілізуючий. Цей шар виконаний з картону, пластику або щільної меламінової плівки. Всі ці матеріали характеризуються одним важливим параметром — вологостійкість. Вони проходять попередню обробку, яка не дозволяє вогкості та цвілі проникати вглиб HDF-плити. Шар запобігає деформації та зміні геометрії, додає жорсткість, ізолює тепло і шуми.

Переваги ламінату:

  • Стійкість до зношування. Витримує значні навантаження та тиск. На поверхні не залишаються сліди від важких предметів, ніжок меблів, насилу з'являються подряпини та потертості. Плюс ламінату в тому, що його щільність в середньому в 1,5 раза вища, ніж у дерева. Тому і має високу ударостійкість.
  • Вологостійкість. За рахунок наявності просочення зі смол і плити високої щільності, набуває значну стійкість до вологи.
  • Сумісність з теплою підлогою. Ламінат, зазначений відповідним маркуванням на упаковці, підходить для монтажу з системою підігріву підлоги.
  • Відсутність скрипів. Сучасна замкова система дозволяє виключити скрипи підлоги при перепадах до 2 мм.
  • Простота догляду. Плюс ламінату в тому, що він не потребує особливого догляду, його не потрібно шліфувати, як масив дерева або паркет. Досить протирати його вологою ганчіркою та уникати проникнення води всередину.
  • Безпека. До складу входять натуральні, повністю нешкідливі та екологічні компоненти. Матеріал не викликає алергії, не піддається розмноженню цвілі та хвороботворних бактерій. Продукція європейських виробників проходить обробку антиалергенними та антибактеріальними речовинами для підвищення безпеки.
  • Різноманітність дизайнів. Виробники пропонують підлогу з різними декоративними малюнками та фактурами, який буде гармоніювати зі шпалерами, стінами або предметами меблів. З асортименту можна підібрати покриття, яке ідеально впишеться в інтер'єр житла.
  • Легкість укладання. На відміну від лінолеуму, паркету та масиву перевага ламінату в простоті його монтажу. Всі роботи можна провести самостійно, попередньо вивчивши особливості укладання.
  • Можливість демонтажу. При пошкодженнях окремих планок вони з легкістю замінюються на нові. Також можна повністю розібрати його для подальшого укладання в іншому приміщенні.
  • Довговічність. При правильному укладанні ламінат прослужить не менше 10 років.
  • Оптимальна ціна. Застосування нескладних процесів у виробництві та використання синтетичних компонентів при виготовленні дозволили отримати якісну продукцію за доступною ціною.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Audi Q8: что нужно знать?
Наступна новина: Проєкт Крим.Реалії пропонує ...

КОМЕНТАРІ