Які бувають ручки для письма?

Які бувають ручки для письма?

09.01.20 10:54 0 16613

Ні для кого не секрет, що зручні кулькові ручки є базовим канцелярським приладдям. Їх нічим не заміниш, попри появу нових технологій. Вони все ще залишаються на вершині популярності та є необхідною частиною життя школяра, студента й офісного співробітника. Тому не дивно, що ви знайдете їх в будь-якому будинку, школі, університеті або на робочому місці. Погодьтеся, що навіть планшети не можуть виступати їх повноцінним конкурентом, адже електроніку потрібно постійно заряджати. Отже, чому ж саме якісні кулькові ручки підкорили весь світ? Відповідь проста — вони надійні, легкі в застосуванні та використовуються протягом тривалого часу. Наведемо цікавий факт — всього одна ручка дозволить вам заповнити 150, а то і всі 200 сторінок рукописного тексту формату А4. Далі, ми розглянемо основні різновиди кількових ручок і особливості їх вибору. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину germes.one, в якому їх безпосередньо можна придбати оптом в Україні.

Різновиди ручок для письма:

  • Гелеві. Основна відмінна риса цієї категорії — це гелева паста. У рейтингу ручок для письма вона займає особливе місце, оскільки колір її сліду набагато глибший і яскравіший. Окрім того, він не слабшає з часом, а також не схильний до впливу з боку вологи. Писати за допомогою гелевої ручки дуже просто, оскільки її тертя з паперовою поверхнею набагато слабше. Використовуйте її для підкреслення заголовків і виділення важливих заміток — так ви миттєво зрозумієте у своїх записах.
  • Ручки-ролери. Це ще одні популярні ручки для письма, які також містять металевий стрижень з кулькою у своїй конструкції. У чому їхня відмінність від гелевих аналогів? Вона криється в складі пігментної пасти, на яку чиниться тиск. Завдяки цьому ви можете писати навіть на вертикальних поверхнях.
  • Пір'яні. Мабуть, мало хто погодиться, що це найзручніша ручка для письма, оскільки час від часу вам доведеться її заправляти. Однак це класика жанру, що складається з пера, корпусу, а також заправного механізму, в який поміщаються чорнило. В основі конструкції знаходиться металева пластина, на кінці якої розташовується невелика кулька. Ви також можете побачити прорізи у вигляді спеціальних каналів, які необхідні для рівномірної подачі чорнила. Безсумнівно, це якісні ручки для письма, проте чим же пір'я можуть відрізнятися одна від одної? Це перш за все матеріал, який може бути як звичайним, так і дорогоцінним металом. Крім того, кожна модель має унікальне гравіювання, посадку в корпусі ручок, розташування прорізів. Ви можете помітити, що заправляти пристрої також можна по-різному: для цього застосовуються картриджі, важільні або піпеточні системи, шноркелі, а також поршневі конвертери.
  • Лінери. Ці моделі використовуються для виконання креслень. В їх корпусі знаходиться балон з тушшю. Голка, яка розташована всередині балона, є їх пишучим елементом. Особливістю лінерів є насиченість та тонкість їх сліду на папері.

Яку кулькову ручку краще вибрати?

Зрозуміло, немає єдиної відповіді на це питання. У кожного є свій власний рейтинг кулькових ручок, який залежить від характеру його роботи, а також повсякденної активності:

  1. Малюки, які тільки вчаться писати, можуть використовувати самі звичайні види кулькових ручок. Старші діти та студенти активно застосовують у своєму арсеналі кулькові ручки та їх гелеві аналоги. Якщо ж ви збираєтеся постійно вести замітки, то подбайте про те, щоб ваше нове канцелярське приладдя не залишало плям на папері та не вимагало зусиль при письмі.
  2. У разі, якщо ви працюєте графічним дизайнером або інженером, ваші кращі кулькові ручки для письма — це лінери.
  3. Якщо ваша посада — менеджер або керівник компанії, то подбайте про те, щоб ручка була ще й стильною та функціональною. Наприклад, виберіть для себе відповідну конструкцію в пір'яному корпусі. Вона підкреслить респектабельність свого володаря, а також вашу прихильність класичному стилю.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ