Глава ПЦУ Епіфаній: Церква зросла і утвердилася для самостійного буття

Глава ПЦУ Епіфаній: Церква зросла і утвердилася для самостійного буття

09.01.20 14:14 0 537
Глава Православної церкви України митрополит Епіфаній заявляє, що ця єдина канонічна в Україні помісна православна церква зросла і утвердилася для самостійного буття.

Це проголошує патріарший і синодальний Томос про автокефалію для всієї повноти єдиної помісної Української православної церкви, заявив він із нагоди першої річниці відтоді, як у різдвяний Святвечір до Києва було привезено цей, за його словами, «історичний документ, який засвідчив, що відтепер і назавжди помісна Православна церква України – незалежна та рівна в усьому з іншими Церквами-сестрами».

«Чому для нас отримання Томосу є таким важливим? Тому що наші багатосотлітні прагнення церковної незалежності – це не просто слова, а доведений історичний факт, який нарешті отримав всеправославне і світове визнання», – написав глава ПЦУ в фейсбуці.

«Я вже говорив, що отримання Томосу можна порівняти з Актом проголошення незалежності України. Тож рік тому ми з вами отримали довгоочікуване ствердження духовної незалежності!» – оцінив він значення події.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ