Кількість жертв тисняви в Ірані зросла,похорони Солеймані відклали

Кількість жертв тисняви в Ірані зросла,похорони Солеймані відклали

09.01.20 15:05 0 1025
Кількість загиблих внаслідок тисняви в іранському місті Керман зросла до 40, понад 200 людей постраждали, повідомляють місцеві ЗМІ.

Трагедія сталася під час жалобного мітингу в день запланованого поховання іранського генерала Касема Солеймані. Влада вирішила відкласти поховання через побоювання щодо великого скупчення людей.

Нова дата поховання поки що невідома, як і причина, з якої почалася тиснява. Жалобні мітинги із сотнями тисяч учасників супроводжували тіло Солеймані після того, як його доставили до Ірану з Іраку 5 січня. Однак до подій у Кермані не було відомо про смертельні випадки тисняви під час цих заходів.

Читайте також: У світі реагують на зростання напруженості між США й Іраном?

Раніше 7 січня державний мовник Ірану повідомляв про 35 загиблих внаслідок тисняви на мітингу в Кермані – рідному місті генерала Солеймані, якого планували там поховати.

Іранський генерал, командувач сил спецоперацій «Кудс» Корпусу вартових Ісламської революції 62-річний Касем Солеймані загинув 3 січня внаслідок авіаудару США в столиці Іраку Багдаді. Пентагон заявив, що президент США Дональд Трамп затвердив авіаудар зранку 2 січня. Сили «Кудс» (як і весь Корпус вартових) визнані у США терористичною організацією. Іран пообіцяв помститися США за вбивство генерала Солеймані.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Захід просить Іран ...
Наступна новина: Справа Шеремета: суд ...

КОМЕНТАРІ