В Держдепі США розчаровані рішенням Іраку щодо виведення військ,Трамп погрожує санкціями

В Держдепі США розчаровані рішенням Іраку щодо виведення військ,Трамп погрожує санкціями

09.01.20 11:23 0 488
Сполучені Штати розчаровані рішенням Іраку закликати до виведення іноземних військ зі своєї території. Про це йдеться в заяві речниці Державного департаменту Морґан Ортаґус 5 січня.

Вона зазначила, що Вашингтон чекає на роз'яснення від іракської сторони щодо ухваленої парламентом Іраку резолюції.

Читайте також: Помпео: зволікати з ліквідацією Солеймані було небезпечно?

«Поки ми чекаємо подальших роз'яснень щодо правового характеру та наслідків шньої резолюції, ми наполегливо закликаємо лідерів Іраку ще раз зважити важливість економічних та безпекових взаємин між нашими країнами та тривалого існування Глобальної коаліції з протидії «ІДІЛ», – зазначила Ортаґус, маючи на увазі екстремістське угруповання «Ісламська держава».

Президент США Дональд Трамп заявив, що американські війська не залишать Ірак, доки Багдад не розрахується за військову базу, побудовану коштом Сполучених Штатів.

«Ми витратили чимало грошей в Іраку. У нас там неймовірна військово-повітряна база. Її будівництво коштувало мільярди доларів», – заявив він журналістам на борту свого літака 5 січня.

Він також погрожує Іраку «небаченими раніше» санкціями, якщо уряд крахни попросить американських військових залишити її територію.

Парламент Іраку 5 січня ухвалив резолюцію із закликом до виведення всіх іноземних військ із території країни. Це стало реакцією на вбивство іранського генерала Касема Солеймані в аеропорту Багдада 3 січня.

В Іраку наразі перебуває близько 5 тисяч американських військових, переважно на позиціях радників.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ