У світі реагують на зростання напруженості між США й Іраном

У світі реагують на зростання напруженості між США й Іраном

09.01.20 12:29 0 500
Політики й діячі всього світу реагують на загострення напруженості між США й Іраном після того, як США знищили ракетним ударом чільного іракського командувача, Тегеран пообіцяв відплату і припинив виконувати нові частини ядерної угоди, а президент США пригрозив новими ударами по Ірану.

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш, як і інші, закликав до стриманості. «Ми живемо в небезпечні часи. Геополітична напруженість – на найвищому рівні за це століття. І ця розбурханість посилюється, – заявив він у штабквартирі ООН у Нью-Йорку.

Ґутерріш також закликав світових лідерів «зупинити ескалацію, дотримуватися максимальної витримки, знову почати діалог, відновити міжнародну співпрацю».

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ на терміновій зустрічі послів країн НАТО в Брюсселі заявив: «Ми згодні з тим, що Іран ніколи не повинен здобути ядерну зброю. Ми поділяємо занепокоєння з приводу ракетних випробувань Ірану. І ми об'єднані в засудженні підтримки Іраном багатьох різних терористичних груп».

«На нашій сьогоднішній зустрічі союзники закликали до стриманості й деескалації. В новому конфлікті ніхто не зацікавлений. Тож Іран має утриматися від нового насильства і провокацій», – наголосив він.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі уряд ...

КОМЕНТАРІ