Онлайн букмекерські контори. У чому різниця між легальними та нелегальними?

Онлайн букмекерські контори. У чому різниця між легальними та нелегальними?

10.01.20 02:32 0 18343

З кінця 90-х років минулого століття і до недавнього часу російський ринок онлайн-букмекерів розвивався бурхливими темпами: найбільші міжнародні гемблінг-компанії на рівних конкурували в мережі з тільки що зареєстрованими вітчизняними конторами без найменшого контролю з боку держави. Однак у 2014 році правила гри кардинально змінилися.

Заборони та блокування

За лічені місяці ставлення влади до інтернет-ставок змінилося з повної відсутності контролю над сервісами до масових блокувань. Раніше правила ведення букмекерського бізнесу в рунеті, так само як і практично по всьому світу, обмежувалися необхідністю наявності міжнародної ліцензії. Отримати право приймати ставки контора могла в одній з офшорних зон. Колишні підвалини не влаштовували законодавців — потенційні податки, які оцінюються в щомісячні десятки та сотні мільйонів рублів, йшли повз державну казну.

У березні 2014 з цієї причини були розглянуті поправки Міністерства Фінансів до федерального закону No 244, покликаного регулювати гральний бізнес. Підсумок — легалізація БК, що володіють особливою російською ліцензією, і блокування всіх інших майданчиків.

Наслідки

Згідно з оновленим законодавством, для продовження своєї діяльності в російському сегменті інтернету букмекери повинні були в терміновому порядку проходити процедуру ліцензування, яка охоплювла ряд вимог:

  • Наявність офіційного сайту в доменній зоні «.ru».
  • Інтеграція з центром обліку прийому інтернет-ставок (ЦОПІС).
  • Членство в СРО з регулярними внесками до загального фонду.

Багато великих і популярні букмекерські контори, такі як William Hill, Sportingbet, bet365, Pinnacle та маса інших не менш затребуваних сервісів, були змушені покинути російський ринок через невигідність нових умов. Їх сайти заблоковані на території РФ і до цього дня. Вітчизняним же БК, чиє існування зав'язано переважно на гравцях з Росії, залишалося лише діяти відповідно до нових вимог.

Легальні або нелегальні БК

Решта букмекери стали реєструвати нові юридичні особи, від імені яких і буде діяти новий майданчик спеціально для російських гравців, попутно продовжуючи підтримувати заблокований ресурс. Таким чином, багато контор просто розділилися на дві: наприклад, нелегальний букмекер 1xbet як і раніше приймає ставки по всьому світу через міжнародну ліцензію, тоді як легальний 1xstavka - тільки в Росії.

Серед офіційно ліцензованих в РФ букмекерів значаться 15 контор: 1xСтавка, Фонбет, ЛЕОН, Ліга Ставок, Олімп, БетСіті, Парі-Матч, Вінлайн, 888, Балтбет, Sport Boom, Tennisi, Зеніт, Bwin і Марафон.

Однак у зв'язку з існуванням двох незалежних один від одного версій кожної з БК гравці не бачать особливої різниці між ними: наприклад, як рядовий клієнт зможе відрізнити нелегальний сайт Фонбет від свого легального аналога, заточеного тільки під російську аудиторію? Детально про це можна дізнавшись прочитавши статтю "Отличия между fonbet.com и fonbet.ru". Ну а далі, ми розглянемо коротке порівняння.

Переваг і недоліків вистачає як в однієї версії, так і в іншої: так, для доступу до сайту fonbet.com гравцеві буде потрібно обходити блокування. Благо, існує маса способів, що дозволяють підтримувати постійний доступ до Фонбет: дзеркало сайту, що працює сьогодні — найбільш зручний та оперативний шлях до заблокованого майданчика.

З іншого боку, легальна версія створює чимало клопоту з проходженням процедури верифікації: платне відвідування салону Евросети або ППС букмекера відніме зайвий час і гроші, а необхідність сплати прибуткового податку з кожного виграшу і зовсім відлякає не тільки любителів, але і професіоналів у світі бетінга.

В іншому ж, обидві версії практично нічим не відрізняються один від одного, включаючи лінію, розпис, коефіцієнти та інші технічні складові.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ