Завдяки підтримці держави ще 17 жителів Тернопільщини отримали кошти на придбання житла

Завдяки підтримці держави ще 17 жителів Тернопільщини отримали кошти на придбання житла

10.01.20 08:04 0 583
Голова обласної державної адміністрації Ігор Сопель вручив сертифікати на придбання житла 17-ом жителям Тернопільської області, які мають статус дитини-сироти, дитини позбавленої батьківського піклування, або осіб з їх числа.

Необхідну суму коштів виділено з державного бюджету.

«Наші краяни, які опинилися в складних життєвих обставинах, втративши батьків або зоставшись без їхньої опіки, не залишилися наодинці зі своїми проблемами. Держава подбала про те, щоб допомогти їм отримати власну домівку, в якій вони могли б відчути домашній затишок й тепло», — зазначив голова облдержадміністрації.

Загалом у 2019 році з державного бюджету на забезпечення цих потреб Тернопільщині виділено 12,5 млн. гривень.

За ці кошти придбано приміщення для дитячого будинку сімейного типу, а 24 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування, або особи з їх числа, отримали можливість придбати собі житло.

«Щиро бажаю, щоб це помешкання стало для молодих людей місцем, у якому завжди пануватимуть добро й достаток!», — підсумував голова ОДА Ігор Сопель.

Як повідомили в службі у справах дітей обласної державної адміністрації, у 2020 році в державному бюджеті передбачено для Тернопільській області понад 11 мільйонів гривень грошової компенсації на купівлю житла для дітей-сиріт та осіб з їхнього числа.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ