Пластове свято

Пластове свято "Різдвяна свічечка" традиційно відбулося у Тернополі

12.01.20 10:38 0 1075
9 січня, у третій день різдвяних свят, тернопільські пластуни традиційно провели сімейне свято «Різдвяна Свічечка». Цьогоріч захід відбувся у храмі Матері Божої Неустаної Помочі УГКЦ.

Розпочалося дійство зі святкового богослужіння, після чого до храму внесли Вифлеємський Вогонь Миру, від якого пластуни запалили три символічних свічки: за всіх тих, хто відійшов від нас і хто загинув за кращу долю України; за всіх українців в Україні та розкиданих по цілому світу; за всіх пластунів і пластунок. Незмінним атрибутом святкування стали пластові вертепи, водіння Маланки, співи різдвяних колядок та частування традиційними різдвяними стравами. Відсвяткував Різдво разом з пластунами і міський голова Тернополя Сергій Надал.

« пластуни всього світу відчувають особливу єдність і зв'язок країн і континентів, де живуть українці. Єдність всіх пластових поколінь. І саме пластуни задають особливого духу Українському Різдву, адже ми фактично починаємо підготовку до свят з Вифлеємського вогню миру, яким пластуни діляться зі всією громадою, - зазначив Сергій Надал. – Я дякую також усім тим пластунам, які охороняють нашу свободу на Сході України. Низький уклін за їхній щоденний подвиг. Не всі пластуни-воїни повернулись до рідних домівок з війни, і вони є нашими ангелами-охоронцями на небі. Молимось за них. Від усієї тернопільської громади дякую пластунам за волонтерство і допомогу Армії, за активну патріотичну життєву позицію».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ