Лондон після Brexit запровадить санкції,аналогічні «акту Магнітського» – FT

Лондон після Brexit запровадить санкції,аналогічні «акту Магнітського» – FT

12.01.20 12:37 0 1255
Велика Британія після виходу з Європейського союзу, призначеного на 31 січня, має намір запровадити свій власний режим санкцій, в рамках якого будуть заморожені активи іноземних громадян, зокрема і росіян, відповідальних за грубі порушення прав людини. Про це пише Financial Times.

За інформацією видання, параметри майбутніх британських санкцій готує міністерство закордонних справ країни на чолі з Домініком Раабе. 9 січня він провів переговори з міністром закордонних справ Канади, під час яких обговорювали скоординований підхід до санкцій.

За словами Раабе, вихід Британії з ЄС дозволить їй проводити більш рішучу політику в сфері санкцій. В рамках Євросоюзу, зокрема, поки немає санкційного механізму, аналогічного американському «акту Магнітського», що дозволяє накладати санкції на тих, хто порушує права людини. Після Brexit Британія зможе не погоджувати свою політику з ЄС, тож, як очікується, ухвалить аналог «акту Магнітського».

Як пише FT, перша хвиля британських санкцій, які передбачають заборону на в'їзд і заморожування активів, може торкнутися громадян Росії, Лівії, Північній Кореї, а також представників Саудівської Аравії, причетних до вбивства журналіста Джамаля Хашокджі.

Раніше міністри закордонних справ країн-членів Європейського союзу домовилися розробити законодавчий акт, що передбачав би замороження активів і заборони на відвідання країн ЄС для порушників прав людини, що, як вважають, виявиться спрямованим перш за все на порушників із Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Побиття військової на ...
Наступна новина: З «Укроборонпрому» за 10 ...

КОМЕНТАРІ