Франція: через рік-два в Ірану може бути ядерна зброя

Франція: через рік-два в Ірану може бути ядерна зброя

12.01.20 08:53 0 565
Іран може здобути ядерну зброю через рік чи два, якщо продовжить порушувати ядерну угоду, попереджає міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Він сказав про це 10 січня напередодні екстреної зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, що відбудеться на тлі загострення відносин між Іраном і США після вбивства Сполученими Штатами Америки чільного іранського командувача генерала Касема Солеймані й обстрілів іранськими ракетами сил США в Іраку.

«Якщо вони продовжать розхитувати віденську угоду, тоді так, за досить короткий проміжок часу, від одного до двох років, вони можуть отримати доступ до ядерної зброї, що є неприпустимим», – сказав Ле Дріан німецькій радіостанції RTL 10 січня.

Нещодавно Франція, Велика Британія і Німеччина закликали Тегеран до виконання ядерної угоди 2015 року й утриматися від насильства. Перед цим Іран заявив про намір відмовитися від будь-яких обмежень, передбачених ядерною угодою 2015 року. Уряд цієї країни анонсував п'ятий етап відступу від прописаних в документі зобов'язань.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ