Під час протестів у Тегерані затримали британського посла. МЗС відреагувало

Під час протестів у Тегерані затримали британського посла. МЗС відреагувало

13.01.20 09:11 0 1305
Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб засудив затримання посла цієї держави в Ірані Роберта Макейра під час демонстрацій у Тегерані 11 січня.

Як повідомляли у ЗМІ, той був затриманий на кілька годин за звинуваченнями у підбурюванні студентів, але невдовзі дипломата звільнили.

«Арешт нашого посла в Тегерані без підстав та пояснень є грубим порушенням міжнародного права. Іранський уряд стоїть на роздоріжжі. Він може продовжувати робити кроки до статусу парії, що тягне за собою всю політичну та економічну ізоляцію, або вживати заходів щодо деескалації та дипломатичного шляху вперед», – йдеться у заяві британського зовнішньополітичного відомства.

У столиці Ірану Тегерані студенти й інші активісти 11 січня провели акцію із закликами до справедливості після того, як влада країни визнала, що помилково збила український пасажирський літак.

За повідомленнями, акцію біля Технологічного університету імені Аміра Кабіра врешті розігнала поліція, яка визнала заклики «радикальними» і «деструктивними». За іншими повідомленнями, такі протести відбулися і біля ще одного з тегеранських університетів, а також у кількох інших містах Ірану.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ