Протести в Ірані тривають,влада заперечує застосування зброї проти мітингарів

Протести в Ірані тривають,влада заперечує застосування зброї проти мітингарів

14.01.20 15:01 0 1358
Антиурядові протести в Ірані, спричинені збиттям літака «Міжнародних авіаліній України», тривають третій день. Мітинги 13 січня відбуваються зокрема в Технологічному університеті імені Шаріфа та Університеті Аміра Кабіра в Тегерані.

На відео та фото з попередніх мітингів видно, як поліція використовує ймовірно бойові кулі та сльозогінний газ проти демонстрантів. Зі свого боку, представники влади заперечують використання бойових снарядів.

В заяві, оприлюдненій іранським державним мовником 13 січня, голова тегеранської поліції Хосейн Рахімі заперечив, що поліція відкривала вогонь по натовпу.

Читайте також: Президент Ірану спершу «не знав», що український літак збила ракета – речник Роугані?

«Під час протестів поліція однозначно не стріляла, тому що офіцери отримали наказ виявляти стриманість», – заявив Рахімі.

Міністерство закордонних справ Німеччини виступило на підтримку мітингарів, заявивши, що іранці мають право виходити на вулиці, щоб висловити «своє горе, а також свій гнів».

«Ми переконані, що це має відбуватися у мирний, вільний та безперешкодний спосіб», – сказала речниця німецького МЗС Марія Адебар.

Напередодні президент Сполучених Штатів Дональд Трамп також застеріг іранську владу від застосування насильства проти демонстрантів.

У відповідь речник іранського уряду Алі Рабеї звинуватив Трампа в нещирості його занепокоєння щодо долі іранців.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ігор Сопель привітав з ...
Наступна новина: Тернопілля: розпочалися ...

КОМЕНТАРІ