Тернопіль візьме участь у Конкурсі проєктів Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020

Тернопіль візьме участь у Конкурсі проєктів Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020

15.01.20 09:47 0 840
До 15 січня цього року Україна та Польща подадуть спільну заявку на участь у 3-му Конкурсі мікропроєктів Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Предметом проекту є промоція і збереження об’єктів історичної та культурної спадщини в м. Тернополі та м. Замосць, зокрема Тернопільського замку та Палацу в м. Замосць, які були збудовані в XVI столітті.

З цією нагоди 13 січня у Тернополі перебувала польська делегація у складі Президента міста Замосць (Польща) Анджея Внука, секретаря міста Замосць Марціна Грабскі та інспектора відділу туризму і промоції міської ради Замосць Марека Гаєвскі.

Під час візиту польські партнери зустрілися з представниками муніципалітету Тернополя, місцевими архітекторами та краєзнавцями з метою налагодження партнерських відносин між містами, обміну досвідом, підготовки спільних проєктів і дослідження історії розвитку наших міст.

Під час офіційної зустрічі також було підписано аплікаційну заявку проєкту «The joint history of both cities – Ternopil and Zamo??» (Спільна історія двох міст – Тернопіль і Замосць).

Як зазначив під час заходу заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра, участь у конкурсі мікропроєктів є дуже важливою для нашого міста, оскільки охорона культурної спадщини і відновлення архітектурних та історичних об’єктів є стратегічним напрямком діяльності структурних підрозділів Тернопільської міської ради, а першочерговим завданням є відновлення первинного вигляду Тернопільського замку.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Приміщення колишньої ...
Наступна новина: Голова обласної державної ...

КОМЕНТАРІ