Полікарбонат: види,характеристики та застосування

Полікарбонат: види,характеристики та застосування

15.01.20 21:58 0 2300

Завдяки своїм властивостям полікарбонат широко застосовується в багатьох галузях. Цей матеріал використовують для виробництва теплиць, виготовлення огорож, будівництва альтанок і для обробки різних поверхонь. На відміну від інших матеріалів, полікарбонат не гниє, не боїться вологи та не іржавіє. Це міцний і еластичний матеріал, який може приймати будь-яку форму і витримувати великі навантаження. З ним легко працювати, тому полікарбонат використовують для різних видів робіт. З огляду на популярність полікарбонату, виробники випускають кілька видів матеріалу, що відрізняються своїми технічними характеристиками та призначенням. Нумо їх розгляньмо.

Камерний (стільниковий) полікарбонат

Це найпопулярніший матеріал, з якого роблять козирки, прозору покрівлю, навіси та промислові вікна. Попри видиму крихкість, цей вид полікарбонату досить міцний та стійко переносить всі несприятливі впливи. У поєднанні з алюмінієвими профілями, полікарбонат часто використовують для будівництва модульних конструкцій різної складності. Матеріал легко піддається ремонту, в разі пошкодження потрібно просто замінити секцію. Коштує камерний полікарбонат недорого і може приймати будь-яку форму. Стільниковий полікарбонат користується популярністю завдяки численним перевагам. Він:

  • Забезпечує якісну теплоізоляцію.
  • Не боїться несприятливих природних впливів.
  • Добре пропускає світло.
  • Не боїться механічних пошкоджень.
  • Легко приймає різну форму.
  • Захищає від агресивних ультрафіолетових променів.

Камерний полікарбонат застосовують для:

  1. Виготовлення навісів.
  2. Монтажу дахів на різних спорудах.
  3. Виробництва теплиць та альтанок.
  4. Установки вікон.

Монолітний полікарбонат

Роблять такий полікарбонат з якісного пластику, який відрізняється своєю міцністю та відмінно утримує тепло. Матеріал непрозорий і представлений в дуже широкому асортименті. Важать плити монолітного полікарбонату небагато. Плити легко піддаються обробці як холодним, так і гарячим способом.

Зверху матеріал покривають захисним шаром. Сфера його використання є дуже різноманітною, але використовують його частіше всього для скління та виробництва різних огорож. Козирки з полікарбонату прикрашають житлові та громадські будівлі.

Профільований полікарбонат

Від попереднього варіанту профільований полікарбонат відрізняється своєю структурою, в ньому немає характерних пустот, а сам матеріал випускають у вигляді цілісних листів (детальніше про нього можна прочитати на сайті https://scity.com.ua/). Зовні цей полікарбонат нагадує класичний шифер з його хвилеподібною формою, але матеріал має покращені технічні характеристики та істотні переваги:

  • Добре піддається обробці та просто монтується, впорається з роботою навіть непрофесіонал. Для його установки не потрібні торцеві профілі та інші додаткові елементи. Листи кріпляться один поверх іншого та надовго зберігають свої властивості.
  • Відштовхує інфрачервоне випромінювання. У складі профільованого полікарбонату є особливі частинки, які не пропускають випромінювання. Завдяки цим властивостям з полікарбонату роблять альтанки, навіси, для безпечного облаштування зон відпочинку.
  • Має привабливий зовнішній вигляд. Глянцева поверхня стане справжньою окрасою будь-якої будівлі та споруди, тому матеріал не потребує додаткової обробки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ