Рівненщина: відбулася нарада у прокуратурі області щодо стану виявлення,розкриття та розслідування кримінальних правопорушень за фактами незаконної порубки та експорту лісу

Рівненщина: відбулася нарада у прокуратурі області щодо стану виявлення,розкриття та розслідування кримінальних правопорушень за фактами незаконної порубки та експорту лісу

16.01.20 08:00 0 966
У регіональній прокуратурі 14.01.2020 під головуванням прокурора області Антона Войтенка відбулася нарада, на якій обговорено стан виявлення, розкриття та розслідування правоохоронними органами області кримінальних правопорушень за фактами незаконної порубки та експорту лісу в умовах законодавчих змін.

В заході взяли участь керівники силових відомств Рівненщини. Серед запрошених - керівництво Рівненської ОДА, УСБУ, ГУНП та УСР Нацполіції України в області, а також працівники структурних підрозділів відповідних правоохоронних органів, регіональної і місцевих прокуратур, лісогосподарських підприємств та контролюючих органів області.

Прокурором області відмічено, що на сьогоднішній день вкрай актуальним питанням є протидія правопорушенням, пов'язаним з незаконною порубкою і експортом лісу, які, нажаль, набули загрозливого масштабу на Рівненщині та негативно впливають на суспільно-політичні, економічні процеси в нашому регіоні, а також в цілому по державі.

Для локалізації цих небезпечних процесів необхідним є вжиття узгоджених, консолідованих дій та прийняття рішень усіма правоохоронними та контролюючими відомствами.

З цією метою в області діє міжвідомча робоча група за участі працівників правоохоронних органів та органів державного контролю.

Відсутність ефективної протидії незаконній порубці лісу призводить до вчинення більш зухвалих злочинів, пов'язаних із насильством, у тому числі стосовно працівників правоохоронних органів.

Увагу учасників наради звернуто на необхідності покращення роботи у вказаній сфері, передусім це визначення нових, додаткових, більш ефективних заходів, що дозволять активізувати діяльність на цьому напрямі та забезпечити захищеність, у першу чергу, держави від злочинних посягань.

Детальніше про порушення, що виявлялися, та проблемні питання, які виникають у боротьбі з незаконною порубкою та експортом лісу, поінформував заступник прокурора області Тарас Ільящук.

Так, за результатами проведеної упродовж минулого року роботи до суду скеровано 20 обвинувальних актів за фактами крадіжок та привласнення лісопродукції.

Однак, мають місце факти неналежного проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях вказаної категорії, у яких злочинами заподіяно збитки на значні суми, порушення розумних строків проведення слідчих (розшукових) дій, невжиття заходів до встановлення розміру спричинених злочином збитків.

На даний час у провадженні слідчих територіальних підрозділів поліції перебуває понад 200 кримінальних проваджень про злочини цієї категорії.

Тому, на нараді звернуто увагу керівників слідчих підрозділів щодо вжиття слідчими дієвих заходів до встановлення фактичного походження вилученої деревини, місць незаконної порубки лісу, осіб, які здійснюють на постійній основі вказані незаконні порубки.

Своє бачення у взаємодії та вирішенні піднятих проблемних питань висловили також керівники силових відомств та органів державного контролю.

Обговоривши проблемні питання, учасники наради визначили ряд першочергових заходів щодо покращення ефективності роботи, спрямованої на боротьбу з незаконною порубкою та експортом лісу, попередження, протидію злочинам та іншим правопорушенням у цій сфері.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопіль: на масиві ...

КОМЕНТАРІ