Сучасні елементи та предмети декору інтер'єру

Сучасні елементи та предмети декору інтер'єру

16.01.20 00:09 0 7655

У будь-якому приміщенні предмети та елементи декору грають важливу роль. Вони допомагають розставляти акценти, вносять різноманітність у кольорове оформлення, забезпечують простору завершений зовнішній вигляд. Такі речі нерідко взагалі не мають функціонального навантаження, але все одно сприяють створенню затишної, привабливої та теплої атмосфери. Якраз вони часто виступають тією складовою, яка відрізняє кімнату, де приємно та комфортно перебувати, від стерильних і бездушних казенних офісів або лікарняних палат з сучасними меблями й обробкою.

Предмети та елементи декору — це ті дрібниці, які допомагають перетворити інтер'єр. Вони можуть грати як ключову роль, формуючи складні композиції оформлення, так і залишатися на задньому плані, відтіняючи загальну концепцію дизайну або виступаючи не найбільш помітним доповненням.

Потрібні для оформлення інтер'єрів найрізноманітніші предмети декору. Це можуть бути як речі, зроблені своїми руками з підручних матеріалів, так і грамотно підібрані фахівцями флористичні композиції зі стабілізованими квітами. Благо, сучасні технології постійно розширюють можливості вибору різних предметів і елементів інтер'єру. Далі, ми безпосередньо розглянемо основні елементи декору. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://kare.com.ua/, в якому їх безпосередньо можна придбати в Україні.

Які бувають елементи декору для інтер'єру?

У широкому сенсі декор — це різні предмети, що використовуються для оформлення та прикраси різних приміщень. Залежно від характерних особливостей його можна розділити на 3 групи:

  1. Архітектурний декор. Фактично, це елементи, що виступають частиною обробки (наприклад: колони, арки, фронтони, віконні прорізи оригінальної форми й т. д.).
  2. Скульптурний декор. В рамках цієї групи представлений найширший набір виробів, починаючи від різних статуеток, закінчуючи гіпсовими або глиняними композиціями.
  3. Мальовничий декор. Найяскравішим представником цього типу предметів інтер'єру виступають картини.

Елементи оформлення інтер'єру також класифікують за походженням. Це можуть бути вироби:

  • зроблені власноруч володарем інтер'єру;
  • виконані на замовлення;
  • масового виробництва.

Більш цінними вважаються предмети перших двох категорій, оскільки вони пов'язані з творчим процесом, і мають більше шансів привнести в оформлення індивідуальність, неповторність та оригінальність.

Створений на замовлення профільними фахівцями декор часто навіть більш цінний, ніж самостійно виготовлення. Він підходить для складних стилістичних рішень, дозволяє домогтися того, що готовий декор ідеально впишеться в конкретну концепцію. Ось чому ексклюзивні квіткові композиції замовляють у флористів, а ковані вироби в спеціальних майстернях, які працюють з металом.

Всі предмети декору також можна розділити на групи в залежності від місця розташування в інтер'єрі:

  1. На підлогу: різні великі вази, світильники, декоративні дерева і т. д.
  2. Настільні: годинник, лампи, статуетки, квіткові композиції.
  3. Настінні: картини, годинник, дзеркала, бра, фітопанно.
  4. Стельові: люстри, різні світильники, дзеркала і т. д.

У світі сучасних технологій щодня з'являються нові техніки, застосовуються інноваційні матеріали для виготовлення та обробки декору. Тому елементи та предмети декору можна класифікувати за матеріалами, з яких вони зроблені.

До найпопулярніших відносяться:

  • Дерев'яні вироби. Вони можуть виконуватися з різних порід, передбачати елементи різьблення та іншого оформлення.
  • Кам'яні. Це можуть бути різні інсталяції, скульптури, статуетки та багато іншого.
  • Металеві. Найчастіше в інтер'єрі використовують вироби, отримані методом кування або лиття.
  • Кераміка. Найпопулярнішим матеріалом для інтер'єрних рішень можна вважати фарфор. З нього часто роблять предмети декору, що повторюють різні національні та культурні мотиви.
  • Гіпс. Характерний матеріал для виготовлення скульптур.
  • Скло. З нього створюються як вітражні мозаїки, так і окремі аксесуари, в тому числі вази, світильники й т. д.
  • Різні види пластику й паперу. Популярні в силу своєї доступності та податливості в обробці. З пластику сьогодні можна отримати предмети декору будь-яких розмірів і форм.
  • Текстиль. Матеріал також затребуваний для оформлення. По-перше, з нього роблять деякі функціональні елементи декору, наприклад, штори, а також шиють інтер'єрні ляльки, скатертини, декоративні подушки й т. д.
  • Вторсировину. Окремим видом, популярність якого зростає з кожним роком, є результат переробки різних матеріалів з метою їх повторного використання. Пов'язано це, перш за все, із загрозливою екологічною ситуацією у світі. Використання вторинної сировини в декорі, в одязі та інтер'єрі покликане звернути увагу до проблеми збереження ресурсів.

По матеріалах: https://kare.com.ua/.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Корпоративний та ...
Наступна новина: 7 причин,почему люди любят ...

КОМЕНТАРІ