Лікування раку печінки в Німеччині: позитивний прогноз життя після операції

Лікування раку печінки в Німеччині: позитивний прогноз життя після операції

16.01.20 23:15 0 1413

Застосування сучасної високотехнологічної апаратури, тісна кооперація вчених, провідні безперервні наукові дослідження ракових захворювань, і лікарів-клініцистів, швидке впровадження новітніх наукових досягнень в клінічну практику дозволяють німецьким онкологам досягати значних результатів у діагностиці та лікуванні раку печінки — важкого онкологічного захворювання, яке вважалося до недавнього часу важковиліковним. Далі, ми більш детально розглянемо що собою представляє лікування раку в Німеччині. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "Будь здоров": bud-zdorov.de/onkologija/rak-pecheni/, яка безпосередньо займається його організацією.

Рак печінки: Німеччина та її методи високоточної діагностики

Унікальна діагностична апаратура німецьких клінік дозволяє у швидкі терміни виявити патологічні вогнища в печінці, визначити їх характер і ступінь поширення процесу. Для діагностики захворювання використовується весь комплекс досліджень, включаючи такий високоінформативний метод, як ПЕТ, що дозволяє виявляти пухлинні вогнища на самих ранніх стадіях, визначати наявність або відсутність метастазів в будь-якій частині тіла, оцінювати ефективність проведеного лікування. Діагностичні апарати останнього покоління, що використовуються при обстеженні печінки в клініках Німеччини, дають можливість паралельно з ПЕТ проводити та КТ, що в ще більшому ступені підвищує інформативність дослідження.

Лікування раку печінки в Німеччині: результати

Здійснюючи лікування раку печінки в Німеччині, лікарі керуються принципом індивідуального підходу до кожного пацієнта та використовують різні методи видалення злоякісних пухлин. Вибір методу безпосередньо залежить від стадії захворювання, кількості пухлинних вогнищ, їх розмірів і розташування, наявності або відсутності цирозу та супутніх захворювань, залучення в процес навколишніх тканин, загального стану хворого.

Хірургічне втручання є найефективнішим методом лікування метастаз в печінці в Німеччині та первинного раку цього органу. Хірургічне лікування можливе у 20-30 % хворих за умови розташування пухлини тільки в одній частці печінки, відсутності цирозу та метастазів. При локалізованих пухлинах невеликих розмірів може бути виконана резекція — видалення частини органа, в якій знаходяться пухлинні вузли. При цьому можливе видалення до 85 % органу. Непошкоджена частина може при цьому в достатній мірі виконувати свої функції. Радикальною операцією при раку печінки в Німеччині є трансплантація органу, прогноз життя після якої поліпшується в рази.

У німецьких онкологічних клініках накопичений величезний досвід і створені всі необхідні умови для успішного проведення таких складних оперативних втручань, що вимагають віртуозної хірургічної техніки, грамотного післяопераційного догляду та лікування. До початку нормального функціонування пересадженої печінки її функцію замінює штучний апарат. Застосування новітніх імунодепресивних засобів зменшує небезпеку відторгнення імплантанта, яка особливо велика в перші 6 місяців. Терапія, спрямована на придушення імунної системи, дозволяє домогтися істотного прогресу при пересадці: у ряду хворих трансплантати функціонують протягом 10 років.

У тих випадках, коли є протипоказання для проведення подібних оперативних втручань, в клініках для лікування раку печінки в Німеччині можуть застосовуватися методи локальної деструкції (абляції) пухлинних вузлів. Під абляцією пухлини мають на увазі її руйнування без хірургічного видалення різними способами хімічного та фізичного впливу. Процедури виконуються під візуальним контролем за допомогою УЗД або РКТ. Основні переваги візуально керованої абляції злоякісних новоутворень перед звичайними методами лікування полягають в:

  1. зниженні ризику ускладнень;
  2. малій інвазивності;
  3. скороченні термінів перебування в стаціонарі.

Першою з відомих нині технік абляції була етанолова абляція. Техніка ця полягає в наступному: в межах пухлини розміщуються маленькі голки, через які впорскують чистий алкоголь з метою виклику некрозу тканини. У деяких випадках етанол замінюють оцтовою кислотою.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ