Що таке страхування

Що таке страхування "Зелена карта"?

16.01.20 23:30 0 1051

Страхування відповідальності є дуже важливим видом страхування. Об'єктом цього виду страхування є відповідальність за збиток, який може бути заподіяна третім особам при використанні транспорту власником-водієм. У всьому цивілізованому світі цей вид страхування є обов'язковим. Ви просто не маєте права сісти за кермо, не маючи такого поліса.

Таким чином, для розв'язання проблеми відшкодування шкоди, заподіяної потерпілим іноземним власником автотранспортних засобів, була створена система під назвою «Зелена карта», що забезпечує гарантію компенсації особам, які потерпіли у результаті ДТП відповідно до національного законодавства відвідуваної країни, що дає власникам транспортних засобів можливість зняти з себе відповідальність за матеріальну шкоду, яка може бути завдана майну, здоров'ю та життю постраждалих осіб на території країн системи «Зелена карта».

Трішки історії

Угода про обов'язкове страхування цивільної відповідальності - «Зелена карта», діє в Європі з 1 січня 1953 року. На даний час вона діє на території 47 країн, включно з Україною. До речі, якщо вам потрібна Зелена карта м. Львів, то оформити її можна на сайті https://ifs.lviv.ua.

Механізм реалізації Угоди полягає в наступному. Страховики, які проводять обов'язкове страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів, об'єднуються в кожній країні-учасниці Угоди в національні Бюро зеленої карти, які постачають страховиків «Зеленими картами». Всі національні Бюро об'єднані в Раду Бюро з місцеперебування в Лондоні, який координує роботу національних Бюро, розробляє загальну документацію, представляє інтереси страховиків у міжнародних організаціях.

Кому потрібна Зелена карта?

Метою створення системи було спрощення міжнародного руху транспортних засобів шляхом страхування ризиків відповідальності перед 3-ми особами у зв'язку з використанням цих засобів, згідно до вимог країни, яку відвідують.

Основне завдання — створити ефективний захист потерпілих у ДТП за участю автовласників — нерезидентів країни, в якій сталася ця подія.

Зелена кара потрібна тим людям, які планують подорожувати по Европі на власних транспортних засобах. Доречі оформлення цього полісу є обовязковим для перетину кордону є Європейским Союзом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Лікування раку печінки в ...
Наступна новина: Автомобілі преміум-класу: ...

КОМЕНТАРІ