Одеса — перлина Чорного моря

Одеса — перлина Чорного моря

17.01.20 00:40 0 9223

Коли діло доходить до вибору найкращого міста для життя, у кожного в голові прокручується своя шкала оцінювання для його визначення. Одним людям важливий спокій та екологія, іншим — бурхливий ритм життя та близькість до цивілізації. Але більшість людей не відмовились би жити біля моря. А чи в Україні є ідеальне місто біля моря? Звісно є! І це Одеса.

Це найбільше місто всього півдня України, ще в радянські часи південній Пальмірі був привласнений статус міста-мільйонника. Звичайно Одеса це не шумний Київ чи Львів, ця перлина біля моря набагато привабливіша. Недаремно Одесу у 2011 році визнали найкращим містом для життя в Україні.

Сьогодні разом зі статусом мільйонника Одеса повернула собі колишній лиск — по всьому місту активно ведеться будівництво нових багатоповерхівок і висотних бізнес-центрів, в передмістях як гриби після дощу з'являються нові вілли. Причиною зростання популярності Одеси як ділового центру називають вимушену міграцію офісів компаній з Криму.

Одеса приваблива в першу чергу морем і всім що з ним пов'язано, саме тут знаходиться найбільший торговий порт України, це забезпечило певну елітарність місту і його жителям, одесити були одними з перших в СРСР хто здобув імпортну техніку та делікатеси. Крім того, крім Одеси, порти є в Південному та Іллічівську — містах обласного підпорядкування.

В Одесі знаходяться найбільші ринки України - "Привоз" і "7-й кілометр". Особливо активно в Одесі розвивається бізнес в IT-сфері, торгівлі та туризму. Завдяки всесвітньої популярності в Одесі завжди багато туристів і одесити навчилися на цьому непогано заробляти, фішка минулого літа (прокат яхт) принесла їх власникам максимальний дохід.

Житловий фонд Одеси складається з величезного приватного сектора, старих будівель в центрі та масивів компактної забудови.

Географічно Одеса — унікальне місто, вона розтяглася на 30 кілометрів уздовж моря. Метро в Одесі не стали будувати через водонасичені ґрунти, це пов'язано з близькістю до моря. Зате прекрасно розвинена трамвайно-тролейбусна мережа, а також багато маршрутних таксі.

По матеріалах: https://www.odessa.online/.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Ювелірні вироби заводу ...

КОМЕНТАРІ