Тернопілля: в області триває підключення лісогосподарських підприємств до електронної системи

Тернопілля: в області триває підключення лісогосподарських підприємств до електронної системи

17.01.20 10:00 0 517
Про перебіг запровадження електронного обліку деревини в області говорили в облдержадміністрації у середу, 15 січня. Голова ТОДА Ігор Сопель повідомив, що, на жаль, наразі процес не набув необхідних темпів.

«На сьогоднішній день лише два комунальні підприємства повністю підключені і працюють з електронною системою. В інших – через певні причини робота не виконана», - зазначив очільник області.

Присутні прослухали звіти представників тих підприємств, де ще не завершені роботи. У більшості випадків підключення на завершальних стадіях.

Начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Орест Сінгалевич проінформував, що підприємствами вже придбано необхідні технічні засоби для внесення до системи електронного обліку інформації про заготовлену деревину, формування та друку первинних і товаросупровідних документів. Також укладено договори з державним підприємством „Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр” про надання доступу до системи електронного обліку деревини та його технічний супровід.

«Є дедлайни для виконання цієї процедури. Не варто затягувати процес і цим самим показувати неспроможність області виконувати доручення Прем'єр Міністра», - наголосив Ігор Сопель. Також він доручив лісогосподарськими підприємствами комунальної форми власності припинити вирубку та реалізацію деревини без використання системи електронного обліку.

У свою чергу начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол зазначив, що поліція тримає на контролі незаконну вирубку деревини в області і буде реагувати на всі повідомлення із даного питання.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Уряд Росії подав у ...

КОМЕНТАРІ