Канада вимагає від Ірану «повної співпраці» у справі про збиття літака МАУ

Канада вимагає від Ірану «повної співпраці» у справі про збиття літака МАУ

17.01.20 09:28 0 484
Канадські слідчі відвідали місце авіакатастрофи поблизу Тегерана, жертвами якого стали 57 канадських громадян. Міністр транспорту Канади Марк Ґарно 15 січня заявив, що слідчі з цієї країни ще не отримали доступ до чорних скриньок» та записів переговорів пілотів літака Boeing 737-800 авіакоммпанії «Міжнародних авіаліній України» (МАУ), але наполягають на такому доступі.

Раніше Іран надав візи групі канадських чиновників, включно з двома фахівцями з Ради безпеки транспорту. «Іранці сказали, що нам дозволять брати участь не лише в розшифровці «чорних скриньок», але і в аналізі. Ми зараз чекаємо, щоб дізнатися, де це станеться. Ми ще не отримали такого сигналу», – повідомив міністр на пресконференції в Оттаві.

Марк Ґарно нагадав, що він та міністри закордонних справ з України, Швеції, Афганістану та Великої Британії планують зустрітися 16 січня, щоб вимагати «повної співпраці з боку іранської влади». «Канада не прийме ситуацію, коли нам не дають інформації, яку ми шукаємо», – додав міністр транспорту.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Албанія видворяє двох ...
Наступна новина: Одинокі тернополяни зі ...

КОМЕНТАРІ