США та Ірак відновили спільні операції проти угруповання «Ісламська держава»

США та Ірак відновили спільні операції проти угруповання «Ісламська держава»

17.01.20 10:47 0 508
США та Ірак відновили спільні операції проти угрупування «Ісламська держава». Також Вашингтон сподівається відновити найближчим часом тренувальні програми для підготовки іракських військових, повідомляє газета The New York Times і агентство AP з посиланням на чиновників США.

Спільні операції були припинені на початку січня. Це сталося після того, як парламент Іраку ухвалив резолюцію про виведення американських військ із території країни. Приводом стало вбивство в Багдаді іранського генерала Гасема Солеймані в результаті удару США. Ірак завив, що своїми діями Вашингтон порушив суверенітет країни.

США відмовилися виводити війська. Вони побоювалися, що «Ісламська держава» може скористатися нестабільною ситуацією на Близькому Сході і зміцнити позиції в регіоні. До продовження співпраці Вашингтона і Багдада в боротьбі з екстремістським угруповванням закликали лідери Німеччини, Франції і Великобританії.

Американські військові брали участь у підготовці іракських сил з 2015 року. За підтримки Вашингтона Багдаду вдалося послабити вплив угруповання «Ісламська держава», яке кілька років тому контролювало значні території в Іраку і Сирії.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ