Що потрібно знати про SEO?

Що потрібно знати про SEO?

17.01.20 16:37 0 1197

На сьогоднішній день безліч підприємств в країні вже змогли оцінити переваги інтернет-розкрутки сайтів. Перш за все, це можливо завдяки відносній дешевизні такого просування, в порівнянні з тізерною або контекстною рекламою, а також розкруткою в Фейсбуці, Інстаграм і за допомогою прайс-агрегаторов. Окрім того, результати просування SEO приведуть певний потік відвідувачів на сторінку навіть через якийсь час, а такі методи, як контекстна реклама, перестануть давати ефект відразу після виключення. Пропонуємо розглянути подробиці того, що являє собою SEO, а ще що необхідно про це знати перед тим, як звернутися до професіоналів з агентства. Ну а більш детальну інформацію на дану тему ви знайдете прочитавши цей SEO блог.

SEO: що це таке?

SEO (з англійської Search Engine Optimization перекладається як оптимізація пошуку). Так називають комплекс заходів, які проводять і на сайтах (мова йде про тех. процедурах, коригування контенту сайту і верстки), так і поза ним (це робота з зовнішніми посиланнями, створення контенту гостьового характеру) , щоб це відповідало вимогам пошукових систем.

В нашій країні найбільш затребуваним пошуковиком прийнято вважати Google. Тому в статті ми будемо розглядати чинники, що сприяють оперативному просуванню в топ позицій та залученню відвідувачів на сторінки ресурсу саме в даній пошуковій системі.

Чи є можливість потрапити в ТОП Google, не звертаючись до SEO?

Алгоритми роботи даного пошукача постійно розвиваються і стають складнішими. Наприклад, ще з 2011 року функціонує і зазнає оновлення алгоритм під назвою Panda, а з 2012 - Penguin. Вимоги до якості роботи Google стабільно розширюються, тому співробітники інтернет-агентств займаються публікацією нових рад по просуванню в лідери видачі пошуку.

Розвиток даної пошукової системи обумовлено стрімким збільшенням числа сайтів, комерційних сторінки для інтернет-магазинів і стартап-майданчиків. Нові інтернет-ресурси стають конкурентами для тих, які існують зараз.

Однак початківці часто не надають належної уваги SEO-просуванню, а тому не можуть об'єктивно оцінити дійсний конкурентний рівень в підсумках пошуку.

Чи можлива розкрутка без SEO?

Фільтрація пошукачем сайтів по ряду характеристик і установка Google власних вимог до якості не є для кого-небудь секретом. Тому необхідно враховувати стандарти пошукача, якщо ви будете говорити про розкручування.

Досвідчені фахівці в сфері СЕО, як правило, знайомі з усіма умовами (їх перелік включає більше двох сотень позицій), дотримання яких піднімає сторінки в топ видачі пошукових систем. Щоб визначити, що повинно стати першим кроком для оптимізації, а також що буде входити в стратегію по розкрутці, займаються технічним аудитом веб-ресурсу.

Список умов можна об'єднати в кілька загальних блоків:

  • Технічна складова. У цей блок можна віднести роботи по усуненню помилок, які є в коді, а також ліквідацію дублів сторінок сайту, збільшення швидкості функціонування, заходи щодо підвищення доступності мобільної версії, корекцію структури, тощо.
  • Формування семантичного ядра. Це робота зі створення списку ключових запитів, відповідних контенту сайту, який просувається.
  • Кількість і рівень якості наповнення сторінок. Саме контент є базою для розкрутки веб-ресурсу. Алгоритми пошукових систем першочергово спрямовані на текстову складову, проте, в 2018 відзначають збільшення попиту на зображення, відеоматеріали та звукове наповнення. Матеріали вашого сайту повинні володіти унікальністю, бути корисними та зацікавлювати відвідувачів.
  • «Юзабіліті». Це поняття означає простоту інтерфейсу та зручність користування сайтом, в тому числі, комерційним, наприклад, інтернет-магазином. Сторінки можуть виглядати оригінально і цікаво, на перший погляд, але їх складність може відштовхувати користувачів.

У кожному з наведених вище блоків є ряд завдань, які може вирішити СЕО-фахівець в рамках оптимізації для пошукових систем. Значні результати стануть можливими тільки в тому випадку, якщо всі умови з чотирьох описаних тут блоків будуть дотримані.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги білоруського ...
Наступна новина: Что такое гидравлические ...

КОМЕНТАРІ