Де використовуються профільні труби?

Де використовуються профільні труби?

17.01.20 23:12 0 1663

Завдяки своїй універсальності та широкої сфери застосування профільні труби відносяться до найбільш затребуваного типу металопрокату. Її прямокутний (квадратний) перетин забезпечує високий рівень міцності зведених конструкцій та дозволяє виключити такі недоліки стандартної круглої труби, як незручність в стикуванні та низька стійкість на вигин.

Застосування профільних труб:

  • У будівельній галузі профільні труби є відмінною заміною металевих балок і застосовуються для зведення металоконструкцій різного призначення. За допомогою цих виробів будують каркаси будівель, щогли, опори, прольоти, складні перекриття, покрівельні системи. Їх плоскі грані істотно полегшують установку конструкцій та забезпечують можливості для виконання монтажу в максимально стислі терміни.
  • У сільському господарстві такі труби застосовуються для зведення розбірних і стаціонарних теплиць, які повинні задовольняти високим вимогам міцності, економічності та мінімальної ваги. Умільцям вдається створювати з них огорожі, паркани, парники та підсобні приміщення, призначені для зберігання садового інвентарю.
  • Плоскоовальні труби можна зустріти в облаштуванні трубопроводів для каналізації та водопостачання. Часто їх застосовують для створення важливого елемента охолоджувальних систем — змійовиків, оскільки профіль у формі овалу набагато швидше і легше віддає тепло, ніж його круглі аналоги.
  • У промисловості металопрокат даного типу використовується практично повсюдно. При покупці профільної труби, її ціна буде значно нижчою, ніж вартість круглої труби, що робить виготовлення продукції менш витратним.
  • Без квадратного або прямокутного профілю не обходяться у виробництві: торгових і офісних меблів (полиць, стелажів, вітрин), шкільних парт, каркасів автомобільних причепів, рам мотоциклів, велосипедів, скутерів, стендів і рекламних щитів, металевих дверей, вуличних лавок і дитячих майданчиків.

Висновки

Список областей, в яких використовують профільну трубу, можна продовжувати нескінченно. Найчастіше вони стають єдино можливим конструктивним рішенням і дозволяють створювати міцні та надійні види металопродукції при максимальній економії коштів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: История кедов Vans

КОМЕНТАРІ