Лавров заявив про «агресію» США,а катастрофу літака МАУ назвав наслідком ворожнечі Вашингтона з Іраном

Лавров заявив про «агресію» США,а катастрофу літака МАУ назвав наслідком ворожнечі Вашингтона з Іраном

18.01.20 11:57 0 1606
Виконувач обов'язків міністра закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що «агресивна» політика США призвела до посилення глобальної напруженості, закликавши Вашингтон і Тегеран до деескалації ворожнечі.

Виступаючи на щорічній пресконференції у Москві 17 січня, Лавров назвав збиття українського літака іранськими системами ППО «дуже серйозним червоним прапором» і попереджувальним сигналом для врегулювання ситуації, замість того, щоб постійно погрожувати одне одному.

«Загострення відносин між Іраном і США, напевне, не допоможе врегулюванню жодної кризи в регіоні хоча б просто тому, що напруженість буде зростати, і трагедія з літаком українських авіаліній, звичайно ж, це такий дуже серйозний дзвінок і сигнал до того, щоб все-таки почати займатися деескалацією, а не постійними погрозами і польотами бойової авіації», – сказав Лавров.

Він назвав збиття українського літака наслідком «людської помилки», допущеної через «нервозність», яку іранська сторона відчувала на тлі можливих повітряних атак з боку США.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На пробне ЗНО ...
Наступна новина: Задля безпеки тернополян у ...

КОМЕНТАРІ