Наталія Мосейчук відвідала опіковий центр,щоб особисто познайомитись з медичними працівниками

Наталія Мосейчук відвідала опіковий центр,щоб особисто познайомитись з медичними працівниками

18.01.20 10:03 0 7119

В межах соціального проекту «Право на освіту» яким опікується телеведуча ТСН Наталія Мосейчук у київському Опіковому центрі (Вул. Краківська, 13) на початку навчального року з’явився освітній простір для маленьких пацієнтів лікарні. Тут можуть навчатися діти, які вимушені тривалий час знаходитися поза звичайним життям – через лікування термічних травм в умовах стаціонару. За статистикою діти проводять в опіковому центрі в середньому 38 - 40 днів, і їм складно повертатися до звичного життя. Діти відстають від шкільної програми, відстають у розвитку та втрачають соціалізацію.

У серпні 2018 року ведуча звернулася до киян з проханням підтримати петицію на сайті столичної адміністрації про створення школи в Опіковому центрі: https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/archive/10/show/582?fbclid=IwAR0Mwm8-7vLOPgHOqB3ImmvmFVg57mDjdnuqrlDHR0eKVdNqHQDCOT-2pjc.

Для реалізації проекту необхідно було зібрати тисячу голосів, наше звернення перевищило цю кількість – у результаті, ми зібрали 1820 голосів. Кияни своїм голосом показали важливість школи для маленьких пацієнтів.

Кошти надав Громадський бюджет Києва у розмірі 1 млн. 150 тисяч гривень.

 Наталія Мосейчук відвідала Опіковий центр, щоб особисто познайомитись з медичними працівникам, директорами супутніх шкіл, викладачами та перевірила готовніть класу до занять:

«Окрім йоду, мазей, бинтів та пов'язок діти будуть бачити викладачів, книжки, дивитися пізнавальне відео, вчитися працювати в команді, опановувати критичне мислення, засвоювати нові навички. Все завдяки киянам, які наповнили громадський бюджет – нагадаю, наша команда виграла його наприкінці вересня 2018 року. І ось звітуємо: куди діли гроші. Дякуємо всім і кожному!» - відзначає Наталія Мосейчук.

Вчителі з опорних шкіл №201 та №129 виразили готовність до занять з української мови, історії, географії, біології, мистецтва.

Освітній простір площа якого складає 39 м2, повністю відремонтований еко матеріалами та укомплектований всім необхідним. Простір призначений для розвитку, корисного дозвілля, навчання маленьких пацієнтів: інтерактивною дошкою, фліпчартом, планшетами, ноутбуками, принтером, сканером, копіюючем пристроєм, зволожувачем повітря, бактерицидною лампою та іншим. Гроші розподілили настільки практично, що вистачило зробити ремонт у ванних кімнатах та столовій. Загальна площа ремонтних робіт – 74,85 м2.

І навіть після цього залишилося 18 000 грн, які підуть на купівлю аналізатору для аналізу крові або наркозну станцію, що застосовують при операціях, зазначила Дороніна Людмила Леонідівна, керівник Київської міської клінічної лікарні №2: «Важливо, щоб діти, які потребують тривалого лікування не залишались без освіти та уваги педагогів- вихователів. Якщо дитина за станом здоров’я не може піти до класу, але хоче навчатися, і дозволяє лікар, то вчителі проводитимуть індивідуальні уроки в палатах. Проект соціально-корисний дітям, що лежать в стаціонарі та буде сприяти підвищенню рівня шкільних знань і соціалізації учнів – пацієнтів відділення».

Більшість маленьких пацієнтів, які перебувають на лікуванні в Опіковому центрі мають дошкільний вік.

Запрошуємо відгукнутися і приєднатися до нашого проекту дитячі садочки, центри розвитку дитини і допомогти в організації занять, майстер-класів, розвиваючих ігор для малят на волонтерській основі.

Команда проекту Право на освіту готова ділитися досвідом з усіма, хто долучиться до створення таких закладів у своїх містах, бо нашим дітям це дуже потрібно.

Опіковий центр:

http://opik-center.com.ua/index.php/uk/home/pro-nas?fbclid=IwAR2xfLozhkfvr_XlHgXRUi47kzXpJVtp2U-WhTsCBCeGuEA5QPSthOJmrUs

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ