Яке спорядження потрібне для дайвінгу?

Яке спорядження потрібне для дайвінгу?

20.01.20 23:01 0 4710

Дайвінг — це екстремальний вид спорту, який, попри багато небезпек, привертає все більше коло прихильників. Дайвінг експедиції пов'язані з можливістю пізнати зовсім іншу реальність. Однак, занурення в водний світ, вимагає спеціального обладнання і надійних знань, бо тільки з цими елементами, ми захищаємо себе від прихованих там загроз.

Вимоги до обладнання для дайвінгу

Якщо ви хочете відправитися на дайв-сафарі, то вам потрібно придбати таке обладнання, як: маска, трубка і ласти (до речі, зробити це можна на сайті Batiskaf). Це обладнання дозволяє короткий час знаходиться під водою, і використовується в основному любителями, попри те, що є постійним обладнанням досвідчених дайверів. Якщо нас цікавлять дайвінг експедиції в далекі глибини, то обов'язково приготуйте весь підводний набір:

  1. Маска, ласти та трубка. Це основне обладнання, яке дозволяє без проблем переглядати підводні лабіринти та при цьому плавно пересуватися.
  2. Повітряне обладнання (балони, дихальні автомати та жилет). Ці елементи необхідні, якщо ви вирішили здійснювати довгі експедиції. Завдяки балонів у Вас буде великий запас повітря, а дихальний автомат, дозволяє нам здійснювати газообмін під поверхнею води. Наявність жилета, тут тісно пов'язане з нашою безпекою, і використовується в разі аварійного підйому. Без цього обладнання немає можливості навчання дайвінгу.
  3. Допоміжне обладнання (скафандр, балаш, чоботи, рукавички, маска, а також численні гаджети, що полегшують відвідування темних закутків і важкодоступних місць). Корисними можуть виявитися також: ліхтарі, годинник, ножі, термометр, світло та прапори.

Кожен дайвер-початківець, повинен мати вище перераховані елементи, для того, щоб почати своє дайв-сафарі.

Устаткування для досвідчених дайверів

Крім основного обладнання, яким повинен володіти кожен дайвер, можна виділити також елементи, які спрощують складні експедиції. Відвідування підводних печер, це завдання, до якої слід належним чином підготуватися. З цією метою обов'язково варто підготувати:

  • шолом для забезпечення безпеки в печерах;
  • котушка з тросом і карабіном, завдяки яким можна поєднати себе з партнером, який в складних експедиціях буде вашим провідним;
  • маяки, які допомагають в спілкуванні під водою.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Профільні труби: що ...
Наступна новина: У чому займатися танцями?

КОМЕНТАРІ