Дві міські лікарні затверджені Урядом як опорні заклади охорони здоров’я в Тернопільському госпітальному окрузі

Дві міські лікарні затверджені Урядом як опорні заклади охорони здоров’я в Тернопільському госпітальному окрузі

21.01.20 11:23 0 689
Комунальне некомерційне підприємство (КНП) «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» та КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» увійшли до числа шести закладів охорони здоров’я у Тернопільській області, які затверджені Урядом як опорні медустанови.

Розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року» було прийняте Кабінет Міністрів України 15 січня 2020 року.

Під час формування переліку однією з головних умов була доступність закладів до пацієнтів. Шлях до лікарні не повинен перевищувати 1 годину.

До переліку включені заклади охорони здоров’я, які відповідають вимогам або можуть бути підвищеними до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування першого чи другого рівня, що забезпечуватимуть:

* безпечність медичної допомоги на основі доказової медицини;

* своєчасність доступу до медичної допомоги;

* економічну ефективність, яка полягає у забезпеченні максимально можливої якості медичної допомоги за умови раціонального та ощадливого використання ресурсів

Перелік опорних закладів визначений на основі відповідної Методики формування мережі робочою групою, яка була сформована МОЗ України за участю представників Національної служби здоров’я України, Міністерства розвитку громад та територій України, представників проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та обласних державних адміністрацій

Ці заклади матимуть належне робоче навантаження та забезпечать належний рівень безпеки пацієнта.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как купить недорогую ...
Наступна новина: ОГП повідомляє про нові ...

КОМЕНТАРІ