Варіанти холодопостачання харчових підприємств

Варіанти холодопостачання харчових підприємств

21.01.20 11:15 0 3012

Однією із найбільш актуальних проблем у роботі харчових підприємств є холодопостачання. Далі, ми розглянемо основні варіанти його організації. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "Термоком": https://termocom.com.ua/, яка безпосередньо займається проектуванням, поставкою та монтажем систем промислового холодоснабження.

Виносне холодопостачання

При облаштуванні системи виносного холодопостачання установка централізованого холодопостачання, яка має виносне компресорне та теплообмінне конденсаторне обладнання, розміщується поза межами приміщення. Зазвичай такі системи використовуються на підприємствах громадського харчування та в торгівлі, коли існує необхідність ізольованого розміщення холодильних агрегатів і холодильного обладнання. Це дозволяє встановлювати компресорно-конденсаторні блоки в підвальних, підсобних і будь-яких інших приміщеннях, і навіть на вулиці. Кожен використований тут компресорно-конденсаторний агрегат може давати необхідну кількість холоду декільком споживачам.

Збірка систем виносного холодопостачання здійснюється на основі компресорного та конденсаторного устаткування наступних марок:

  • Lloyd;
  • Stefani;
  • Guntner;
  • Manerope;
  • Bitzer.

Переваги виносного холодопостачання:

  • В торговельні та інші приміщення не відбувається викиду тепла.
  • У холодильних камерах підтримується більш рівномірний температурний режим.
  • Енергоспоживання зводиться до мінімуму.
  • При відмові одного з компресорів в централі робота інших агрегатів здійснюється в штатному режимі, тому в температурному режимі холодильного обладнання торгового залу не відбувається ніяких змін.

Централізоване холодопостачання

Під центральним холодопостачанням розуміється система холодильного обладнання, що має центральне управління. Як і у випадку з виносним холодопостачанням, холодильний агрегат тут розташовується в якості окремого блоку за межами торговельного приміщення.

Схема центрального холодопостачання виглядає наступним чином: поза торговим залом ставиться багатокомпресорні агрегат, який за допомогою централей з'єднується з холодильними вітринами, камерами та бонетами.

Переваги центральних багатокомпресорні агрегатів:

  • Дозволяють регулювати продуктивність і економити електроенергію.
  • Підвищують в 4-6 разів термін служби компресорів за рахунок рівномірного вироблення їх ресурсу.
  • Знижують витрати на вентиляцію і кондиціонування торгових залів за рахунок того, що від холодильного обладнання немає тепловіддачі.

Вбудоване холодопостачання

Холодильна установка з вбудованими агрегатами — це система холодопостачання, яка припускає, що у кожної одиниці обладнання є власний агрегат, який монтується всередині холодильної шафи, морозильної камери, вітрини чи бонети.

Переваги установок з вбудованими агрегатами:

  • Легкий монтаж.
  • Мобільність в разі переміщення агрегатів.
  • Відносно низькі початкові фінансові витрати.

Дана техніка буде ідеальним варіантом для невеликого торгового підприємства, складу або об'єкта громадського харчування площею до 150 м2.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 4)
Попередня новина: Криза нестачі борошна у ...
Наступна новина: У Гімалаях зникли безвісти ...

КОМЕНТАРІ