The Guardian дізналася ім’я вірогідного нового лідера «Ісламської держави»

The Guardian дізналася ім’я вірогідного нового лідера «Ісламської держави»

23.01.20 12:55 0 1963
Новим лідером угруповання «Ісламська держава» став Амір Мохаммед Абдель Рахман аль-Мауле. Про це з посиланням на джерела в спецслужбах повідомляє британська газета The Guardian.

Видання називає його одним із засновників та ідеологів «ІД». Амір Абдель Рахман очолив терористичне угрупування через кілька годин після загибелі колишнього лідера Абу Бакра аль-Багдаді, який був убитий в кінці жовтня в ході спецоперації США в сирійській провінції Ідліб. За інформацію, яка дозволить зловити аль-Мауле або інших високопоставлених членів «Ісламської держави» влади США оголосили нагороду в 5 мільйонів доларів.

Амір Мохаммед Абдель Рахман аль-Мауле – виходець з туркменської сім'ї, що проживала в Іраку, і є одним з небагатьох лідерів «ІД» неарабського походження, пише газета. У 2004 році він був затриманий американськими військами і поміщений у в'язницю на півдні Іраку, де зустрівся з Аль-Багдаді.

Спецслужби не знають точно, де зараз знаходиться новий лідер «Ісламської держави». Імовірно, він ховається в Іраку – в одному з невеликих міст на захід від Мосула.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Китаї різко зросла ...
Наступна новина: Єврокомісія може погодити ...

КОМЕНТАРІ