Іран визнав,що збив український «Боїнг» двома ракетами «земля-повітря» – ЗМІ

Іран визнав,що збив український «Боїнг» двома ракетами «земля-повітря» – ЗМІ

23.01.20 10:11 0 1099
Організація цивільної авіації Ірану опублікувала другий звіт про катастрофу українського «Боїнга». У документі мовиться, що літак був збитий двома ракетами класу «земля-повітря» малого радіусу дії із зенітно-ракетного комплексу «Toр-M1» російського виробництва, повідомляє агентство Bloomberg.

За даними іранської влади, дві ракети були випущені по «Боїнгу» «Міжнародних авіаліній України» з північного напрямку. Через 6 хвилин після вильоту з аеропорту Тегерана лайнер зник з екрану основного радара. Після потрапляння ракет літак почав стрімко втрачати висоту, відхилився від курсу, пролетів повз житловий район і його перший контакт із землею стався в громадському парку, де «Боїнг» зіткнувся з перешкодою, перетнув футбольне поле, впав і загорівся.

У звіті Іран визнав, що бортові самописці збитого «Боїнга» є одними з найбільш складних конструкцій такого роду в світі, і у Тегерана немає технічної можливості для їх дешифрування. За даними Bloomberg, Франція і США відмовилися поставити Ірану таке обладнання. Доля «чорних ящиків» як і раніше залишається невідомою. Раніше повідомлялося, що Іран має намір самостійно зайнятися розшифровкою самописців, спростувавши, тим самим, повідомлення про їх передачу Україні.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гривня знову пішла на ...
Наступна новина: В Тернопільському обласному ...

КОМЕНТАРІ