Імпічмент Трампа: у Сенаті відбулася суперечка через процедуру

Імпічмент Трампа: у Сенаті відбулася суперечка через процедуру

23.01.20 09:51 0 693
У Сенаті США відбулася суперечка через процедуру імпічменту президента Дональда Трампа.

Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнел (Кентуккі) заявив, що очолюваний демократами процес імпічменту в Палаті представників був «нечесним» та упередженим проти Трампа. Він пояснив правила імпічменту, запропонував порядок дій під час процесу і зазначив, що така процедура створить «рівні правила гри».

У відповідь у Демократичній партії заявили, що пропозиції Макконнела спрямовані на «поховання» судового процесу. Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер (Нью-Йорк) назвав пропозиції республіканців «національною ганьбою». Він заявив, що затвердження «правил Макконнела» «увійде в історію як один із найтемніших днів Сенату».

Під час першого голосування в межах процесу імпічменту Сенат відхилив поправки голови комітету з питань розвідки Палати представників, демократа Адама Шиффа, який пропонував негайно видати повістки до Білого дому з вимогою передати низку документів.

21 січня в Сенаті стартував судовий процес щодо імпічменту Трампа. Як очікується, він триватиме шість днів на тиждень з перервами щонеділі. Суддею є голова Верховного суду США Джон Робертс.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі володимир ...

КОМЕНТАРІ