Від екологів вимагають рішення про загрозу для людей від затонулого судна в Одесі

Від екологів вимагають рішення про загрозу для людей від затонулого судна в Одесі

23.01.20 08:01 0 500
Влада в Одесі вимагає від Державної екологічної інспекції Кримсько-Чорноморського округу ухвалити рішення про загрозу затонулого судна Delfi життю та здоров'ю людей. Як заявив журналістам голова Одеської ОДА Максим Куций, саме на підставі такого рішення судно намагатимуться евакуювати.

«Ми дійшли до висновку, що треба трохи простимулювати роботу Державної екологічної інспекції, щоб вона ухвалила рішення, чи судно Delfi загрожує життю та здоров'ю людей. На підставі цього рішення ми, скоріш за все, будем працювати за альтернативним планом – або судно буде розпилене на металолом, або доставлено до порту, щоб далі його ремонтувати», – заявив Куций.

Такий висновок він зробив після засідання робочої групи щодо бункерувальника Delfi 21 січня 2020 року. На минулому засіданні від представника власника судна вимагали надати розрахунки щодо евакуації судна до 25 січня.

Начальник Державної екологічної інспекції Кримського-Чорноморського округу Олександр Ставнійчук під час роботи комісії неодноразово наголошував, що його структура не має повноважень для ухвалення таких рішень.

«Ми можем проводити планові і позапланові перевірки, виносити приписи, перевіряти суб'єкти господарювання. Delfi – не суб'єкт господарювання», – заявив Ставнійчук.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как выбрать ...
Наступна новина: Тернопільській громаді ...

КОМЕНТАРІ