Класифікація пневматичної зброї

Класифікація пневматичної зброї

23.01.20 01:12 0 16188

Найголовнішим ознакою, що дозволяє виділити «пневматику» в окремий клас зброї є використання для метання снаряда енергії стисненого або скрапленого газу. Пневматичну зброю можна розділити на три групи:

  1. пейнтбольне (paintball guns);
  2. м'яка пневматика (softair guns або airsoft guns);
  3. жорстка пневматика (hard airguns або просто airguns).

Нумо розгляньмо їх більш детально. А розповість нам про це співробітник мережі магазинів "Охота": https://ohota.in.ua/oruzhie-i-komplektuyuschie/oruzhie/pnevmaticheskoe-oruzhie/, де безпосередньо можна придбати пневматичну зброю в Україні.

Пейнтбольна пневматика

Пейнтбол — командна гра, що імітує вогневий контакт. Зброю, яка застосовується в пейнтболі, називають маркерами. Вони стріляють кулями з оболонкою з желатину, наповненими фарбою, що легко змивається і дозволяє засвідчити ураження противника. Існує безліч пейнтбольних клубів, які містять майданчики для цієї гри, видають на прокат інвентар та екіпіровку, надають інструкторів, а також організовують турніри.

М'яка пневматика

Вона з'явилася в Японії після Другої світової війни. Обмеження, накладені країнами антигітлерівської коаліції, а також повна заборона на легальне володіння вогнепальною зброєю приватними особами, привели до розробки імітаторів стрілецької зброї, які за розмірами, формою, способом заряджання і, іноді, навіть вагою дуже точно повторюють конкретні моделі бойової зброї.

Стріляє таку зброю пластмасовими кульками калібру 6 мм і масою 0,15-0,25 гр. Початкова швидкість кульки - 75-150 м / с, дульна енергія не перевищує 2 Дж. Дальність стрільби зазвичай не перевищує 15-20 м. У найпростіших моделях «вогонь» можна вести тільки одиночними пострілами (потрібно щоразу зводити пружину або накачувати резервуар).

Більш складні моделі можуть також стріляти безперервними чергами або чергами з відсіченням по кілька пострілів. У них є або балони з газом, або електричні компресори. Застосовується м'яка пневматика при проведенні тактичних ігор, а також іноді є предметом колекціонування.

Жорстка пневматика

Історично виникнувши в якості альтернативи вогнепальної зброї, жорстка пневматика набула найбільшого поширення, і саме вона зараз асоціюється з поняттями «пневматика» і «пневматична зброя». Серед основних сфер застосування жорсткої пневматики можна виділити:

  • цільову (спортивну) стрільбу;
  • розважальну стрільбу;
  • полювання (на ворон, щурів тощо).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ