Одним з пріоритетів у діяльності правоохоронних органів Рівненщини є системна протидія збуту «фальсифікованих» підакцизних товарів

Одним з пріоритетів у діяльності правоохоронних органів Рівненщини є системна протидія збуту «фальсифікованих» підакцизних товарів

25.01.20 09:16 0 515
Завдяки злагодженій спільній діяльності прокуратури області та ГУ ДФС у Рівненській області посилено боротьбу з розповсюдженням на території регіону незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Так, за процесуального керівництва прокуратури області, слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС 21 та 22 січня проведено обшуки у складських приміщеннях на території області, за результатами яких вилучено 1,3 тони спиртосуміші, 3 452 пляшок горілки та 6 440 пачок тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку, а також транспортний засіб, який використовувався для транспортування фальсифікату.

З метою забезпечення збереження речових доказів прокурорами скеровано в суд клопотання про накладення арешту на вилучені підакцизні товари та транспортний засіб. У кримінальному провадженні призначено низку судових експертиз.

Загалом з початку року під час проведення санкціонованих обшуків на території області, у межах досудового розслідування в кримінальних провадженнях, з незаконного обігу уже вилучено понад 1 тону спиртосуміші, більше 70 тисяч пляшок «фальсифікованої» горілки та майже 7 тисяч пачок тютюнових виробів, у тому числі з підробленими марками акцизного податку, орієнтовна вартість яких на «тіньовому ринку» становить понад 10 мільйонів гривень.

За результатами проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях вказаної категорії одній особі вже повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 204 КК України (транспортування та зберігання з метою збуту незаконно виготовлених спирту етилового та і інших підакцизних товарів).

На даний час завершується проведення необхідних слідчих дій з метою притягнення до кримінальної відповідальності й інших осіб, причетних до незаконного промислу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Клінічні випробування ...
Наступна новина: На маршрут №12 у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ