У Рівному затримано громадянина під час незаконного збуту ртуті вагою близько 60 кілограм

У Рівному затримано громадянина під час незаконного збуту ртуті вагою близько 60 кілограм

25.01.20 08:53 0 454
За процесуального керівництва прокуратури області слідчими ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу співробітників УСБУ в області, 23 січня затримано жителя Рівного, який намагався збути отруйну речовину, а саме ртуть металічну, загальною вагою близько 60 кілограм, що є особливо великим розміром, за грошові кошти у сумі 50 000 гривень та 20 000 доларів США.

Під час досудового розслідування з`ясовано, що вказаний громадянин у січні 2019 року, вступивши у злочинну змову з невстановленими на даний час слідством особами, придбав отруйну речовину, яку зберігав з метою її подальшого збуту, без відповідних спеціальних дозвільних документів на придбання, зберігання та перевезення з метою збуту отруйної речовини.

В подальшому, реалізовуючи свою злочинну діяльність, зловмисник біля одного з торгівельних центрів м. Рівне намагався збути отруйну речовину.

На даний час вирішується питання щодо вручення жителю Рівного підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. ст. 321 КК України (придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут отруйних речовин, вчинених без спеціального на те дозволу, в особливо великих розмірах) та обрання міри запобіжного заходу.

Довідково: покарання за даною статтею передбачено у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Україна та Німеччина ...

КОМЕНТАРІ