На Тернопільщині впроваджують заходи щодо запобігання пташиного грипу та африканської чуми свиней

На Тернопільщині впроваджують заходи щодо запобігання пташиного грипу та африканської чуми свиней

25.01.20 08:48 0 482
Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тернопільській обласній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Ігоря Гайдука відбулося 23 січня. Члени комісії обговорили епізоотичну ситуацію в Європі, Україні та в області, зокрема, щодо пташиного грипу та шляхи запобігання спалахам захворювання.

Начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в області Володимир Марків доповів присутнім про загрозу поширення пташиного грипу та шляхи його недопущення. Уже відомо, що перші спалахи захворювання зафіксовані на території Вінницької області на одній з птахофабрик.

За словами Володимира Марківа, відомо що на птахопереробне підприємство, яке функціонує на території нашої області для забою завезли курей з карантинної зони Вінничини. Аби не допустити поширення пташиного грипу у нас, члени Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній райдержадміністрації прийняли рішення утилізувати дану партію курей. Відповідно, було проведено комплекс протиепізоотичних заходів, дезінфекцію приміщень, а працівникам провели роз'яснювальну роботу. Загрози поширення небезпечної недуги немає.

Володимир Марків доповів і про епізоотичну ситуацію в Європі, Україні щодо африканської чуми свиней та методи профілактики захворювання. На сьогоднішній день ситуація є благополучною щодо АЧС в області, але варто вживати ряд профілактичних заходів та проводити роз'яснювальну роботу серед населення.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Укрзалізниця» потребує ...
Наступна новина: У Рівному затримано ...

КОМЕНТАРІ