Як буде жити людство без електроенергії?

Як буде жити людство без електроенергії?

27.01.20 23:40 0 5665

Людство винайшло електрику вже дуже давно, і в даний час ми не уявляємо свого життя без неї. Електроенергія потрібна практично для всього, що нас оточує: від дрібних і великих побутових приладів повсякденної необхідності, до транспорту та ресурсів для комфортного життя.

Але спробуйте уявити собі, що одного разу у Вас вдома вимкнулось постачання електричної енергії. Не з метою профілактики або через технічні неполадки, на кілька хвилин або декілька годин, а назавжди. І не тільки у Вас — а по всьому світу. Уявляєте собі масштаби лиха? Звичайно, цьому техногенному катаклізму далеко до таких стихійних лих, як: цунамі, тайфуни, землетруси та виверження вулканів, але приємного в цьому теж нічого немає. Просто, раптом — раз! - і електрика зникла з усього світу, її більше ніде немає і ніяк його НЕ добути, хіба що чекати блискавок і намагатися пристосувати їх під свої потреби. А чи часто бувають грози з блискавками?..

Уявіть: весь наш світ, величезний земну кулю, разом поринув у темряву. З космосу, із супутників і станцій, це буде виглядати так, ніби планета разом згасла, як ніби хтось незмірно величезний і невидимий загасив сірник.

Уявіть собі таку ситуацію. Що ви робитимете?

Все, що пов'язано з електрикою, тепер недоступно. Неможливо запалити світло, подивитися телевізор, послухати радіо або магнітофон, все відеопрогравачі тепер не приносять користі... Вентилятори, кондиціонери, обігрівачі, холодильники, мікрохвильові печі, дверні дзвінки та домофони, транспорт — все не працює. Ультрасучасні електромобілі тепер всього лише іграшкові машинки, які треба штовхати самостійно. А якщо Ви в цей час їхали в ліфті? І ще сотні тисяч людей по всій планеті? Як вибратися, якщо телефони та рятувальні кнопки не працюють? Добре, якщо Ви зможете вручну розкрити дверцята кабіни. А що потім? Якщо Ви застрягли в ліфті з зовнішньої сторони будівлі або в шахті?

Всі суперсучасні телевізори, з настройкою триколор, навороченими антенними та величезними «тарілками», широкі й плоскі, LCD - всі вони стали марними темними екранами. Не працюють комп'ютери, планшети, смартфони, не всіма обожнюваного інтернету...

Уявіть, що все життя Ви будете сидіти в темряві при свічках, прати одяг в найближчому доступному струмку або озері, вчитися садити та вирощувати овочі, фрукти та зернові культури, орати, обробляти землю... Усі будівництва зупиняться, і щоб добудувати височенні багатоповерхові будинки, людям доведеться самим підніматися на самі верхи й власноруч укладати цеглу. А що робити тим, у кого всі їхні заощадження зберігалися в банках і на картках — їх адже тепер ніяк НЕ перевести в готівку.

Страшно? Ще б пак. Це хороший сюжет для трилера або фільму жахів.

Але ж людство, саме того не розуміючи, все більше підштовхує нас до того часу, коли електроенергія одного разу вичерпає свої ресурси, і світ потоне в абсолютній темряві. Недарма існує Всесвітня організація, яка влаштовує раз на рік на всій планеті єдину «Година Землі» - коли люди добровільно вимикають електрику в цілях економії. Таким чином, вони прагнуть показати, як важливо цінувати ресурси своєї рідної планети, які аж ніяк не невичерпні. До світлого безхмарного майбутнього, яким нам його малюють письменники-фантасти та голлівудські режисери, ще дуже далеко...

Давайте будемо цінувати та берегти свою планету, адже ми живемо за її рахунок, за рахунок її ресурсів, які одного разу закінчаться, і тоді нам доведеться терміново придумувати щось інше.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Почему нужна чистка ...
Наступна новина: Сталева тонкостінна труба ...

КОМЕНТАРІ