Сталева тонкостінна труба та її переваги

Сталева тонкостінна труба та її переваги

28.01.20 00:50 0 8083

Сталева тонкостінна труба широко використовується в багатьох сферах виробництва. Володіючи позитивними якостями, доступною вартістю та універсальністю вона завоювала особливе місце на ринку металопрокату. Існує велика кількість видів сталевих труб, але сталева тонкостінна труба залишається найбільш пріоритетною у використанні. Такий вид металопрокату є нестандартним. Вироби з неї досить складно виготовляються, але найкращим чином підходить для облаштування специфічного трубопроводу. До речі, в Україні тонкостінні сталеві труби можна придбати в компанії "Сталь-А": https://www.stal-a.com/manufacture/.

Сталеві труби: класифікація

Труба сталева випускається декількох видів, залежно від способу виготовлення.

За наявністю шва розрізняють:

  1. трубу зі звареним швом;
  2. безшовну сталеву трубу.

За способом виготовлення є 2 види тонкостінних труб:

  • гарячої деформації;
  • холодної деформації.

Щодо перетину сталева труба тонкостінна може бути:

  1. квадратного перетину;
  2. круглого перетину;
  3. овального перетину.

Виробництво тонкостінних сталевих труб

Одним з поширених варіантів виготовлення труби є безшовний прокат. Виробництво ведеться на прокатному верстаті з холодної або гарячої сталевої заготовки. При холодному прокаті заготовка розігрівається до певної температури, при якій в процесі викочування заготовки на вальцях в металі повертаються зерна в вихідну форму.

При гарячому прокаті нагрів йде до руйнування кристалічної структури сталі. Після чого гільза потрапляє в вальці, які формують профіль тонкостінної труби. Нагрітий метал укочується між валами прокатного стану. У фіналі трубні вироби калібруються і підлягають пакуванню.

Комплексний метод зварного виробництва сталевих труб

Зварне виробництво має свої підвиди, залежно від обраного методу скручування та заварювання. В процесі скручування вибір падає на поздовжнє або спіральне скручування, заварювання у свою чергу буває, як круговим або спіральним, так і прямолінійним або по стиках згину. Сталева стрічка розмотується на барабані, зварювання виконується автоматично. Після завершення процесу зварювання вироби перевіряють на дефекти та правлять на вальцях, після чого калібрують та упаковують.

На ринку металопрокату труба тонкостінних сталевий зварювальних трубних виробів набагато менше, ніж безшовних. А все тому, що безшовні труби мають підвищену міцність. Але при цьому по співвідношенню ціни та якості на перше місце виходить все-таки електрозварювальна сталева труба.

Існує кілька нестандартних технологій виробництва тонкостінних труб:

  • Свердління. Найчастіше використовується у виробництві вимірювальних приладів або зброї, має високу міцність, але відноситься до високої цінової категорії.
  • Фальцьоване обтиснення. Труби виготовляються шляхом багаторазового деформування сталевого листа, після чого лист складають у трубу та заварюють. Воно має порівняно низьку ціну, але при цьому знижену міцність, оскільки є поперечний шов.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Як буде жити людство без ...
Наступна новина: Елітний алкоголь: що ...

КОМЕНТАРІ