Елітний алкоголь: що потрібно знати?

Елітний алкоголь: що потрібно знати?

28.01.20 01:16 0 8434

Елітний алкоголь — це різноманітні напої найвищого класу, що мають неперевершені смакові та якісні характеристики. Як правило, подібний алкоголь виготовляється по прихованій технології та має довгу, іноді вікову історію. Даний тип напоїв не заведено вживати за столом разом з трапезою. Він призначений для оцінки та насолоди його смаковими характеристиками. Попри те, що елітні напої відносяться до алкоголю, вони мають свій внутрішній ринок, на якому панують дещо інші правила та тенденції. Так, власники колекційної пляшки елітного напою можуть дуже дорого продать алкоголь іншим його поціновувачам.

Особливості елітного алкоголю

Річ у тім, що елітна алкогольна продукція відрізняється від звичайної саме своїми характеристиками та особливостями. Перш за все, в таких напоях не допускаються низькосортні інгредієнти або будь-які інші їх замінники. Далі кількість штучних домішок зведена до мінімуму, бо основа подібних напоїв — в рецептах і пропорціях старих часів, коли про сучасні хімічні добавки навіть не чули.

Такий здоровий консерватизм дозволяє зберігати смак алкоголю таким, який він був багато-багато років тому, а також надає йому деяку статусність. Саме елітні напої вважаються найкращим подарунком для того, щоб показати особливу прихильність і повагу до людини.

Приклади елітних напоїв

Насправді майже в кожній категорії напоїв є розряд елітного алкоголю. Однак якщо не заглиблюватися в подробиці, можна назвати цілий ряд таких популярних і відомих марок:

  • Jack Daniel's;
  • Hankey Bannister;
  • Chivas Regal;
  • Johnnie Walker;
  • Camus.

Зазвичай на ціну напою впливає його витримка. Чим більше йому років, тим він дорожчий. Однак важливим фактором є та об'єм партії. Чим менше було випущено того чи іншого напою в певний рік, тим більше буде коштувати зразок такого алкоголю в майбутньому.

Висновки

Елітні напої — це досить закритий світ, проте виробництво подібного алкоголю обіцяє чималий прибуток підприємцю. В цілому, для його виготовлення використовується те ж обладнання, що і для звичайного. Різниця полягає лише в тому, яка сировина та в яких пропорціях буде використовуватися. Також важливий і фактор витримки. Ні для кого не секрет, що свої ексклюзивні смакові характеристики дорогі напої можуть придбати тільки за умови витримки їх в бочках з певного дерева.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ