У Ахметова відреагували на журналістське розслідування про інтерес Конгресу США до його американського бізнесу

У Ахметова відреагували на журналістське розслідування про інтерес Конгресу США до його американського бізнесу

28.01.20 08:34 0 647
Холдинг «Метінвест» Ріната Ахметова та Вадима Новинського відреагував на журналістське розслідування щодо порушення вимог безпеки на його підприємствах в Україні та США. «Метінвест» заявив, що «оприлюднена інформація є вимислом, який наносить шкоду репутації компанії». У олігарха запевняють, що його вугільна компанія «United coal company» не є об'єктом будь-якого офіційного розслідування, та додав, що корпорація приділяє особливу увагу безпеці праці на своїх підприємствах. При цьому в матеріалі журналістів йшлося про інтерес американської влади до діяльності не компанії «United coal company» Ахметова-Новинського, а її дочірньої фірми «Pocahontas coal company LLC».

«Станом на цей час «UCC» не є об'єктом будь-якого розслідування», – йдеться у листі групи «Метінвест», надісланому 24 січня в редакцію Радіо Свобода.

Автори матеріалу наголошують, що у своїй публічній реакції холдинг олігарха вдався до підміни понять, а тому така заява, на їхню думку, є маніпулятивною. Журналісти також заявляють, що за місяць до виходу розслідування звертались до компанії, надаючи можливість представити свою позицію, щоб вона була відображена в матеріалі, утім, холдинг відмовився надавати свої коментарі до його виходу.

У розслідуванні Надії Бурдєй, проведеному для ГО «Центр протидії корупції», програми «Схеми: корупція в деталях» та видання «Українська правда» йшлося, що Комітету з питань освіти та праці Палати представників Конгресу США вивчає обставини, за яких шахта «Affinity Mine» у Західній Вірджинії позбавилась статусу «порушника» після низки аварій на ній. Вугілля на цій шахті видобуває фірма «Pocahontas coal company LLC» – це дочірня компанія «United coal company».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ