Що таке радіодеталі?

Що таке радіодеталі?

29.01.20 02:13 0 20446

Більш правильна та точна назва для радіодеталей було б "електронний компонент", оскільки радіодеталі є складовими компонентами різних електронних схем. Однак для нас більш звичним і простим є термін саме "радіодеталі". Спочатку він застосовувався з метою позначити ті електронні компоненти, які застосовуються при виробництві радіоприймачів. З плином часу цей термін був спроектований на інші види електронних компонентів.

На сьогодні всілякі радіодеталі знайшли широке застосування у всіх, без винятку, приладах (до речі, придбати їх можна в інтернет-магазині smartenergy.net.ua). Деякі їх види, такі як: транзистори, резистори, діоди та конденсатори, зараз збирають в єдину електронну схему. Дані електронні схеми мають вигляд закінченого пристрою типу ВІС (велика інтегральна схема). Застосовувані в радіосхемах електронні компоненти класифікуються за двома категоріями:

  1. пасивні;
  2. активні.

До радіодеталей пасивного типу відносяться: конденсатори, індуктори та резистори. А до активних радіодеталей — такі пристрої, як транзистори.

Що представляють собою резистори?

Потужність у даного виду пристроїв коливається в межах: від 0,063 до 10 Вт.

Резистори бувають 4 видів:

  • змінні;
  • нелінійні;
  • постійні;
  • підлаштування.

Варто відзначити, що найбільш потужними є резистори з водяним охолодженням — їх потужність може досягати близько 200 Вт. Подібні варіанти пристроїв використовують з метою виміряти силу струму, що проходить через шину заземлення.

Конденсатор: що це таке?

Конденсатор являє собою пристрій, призначений для збору, накопичення та передачі електричних зарядів. Слід зазначити, що конденсатор не проводить постійний струм. Ємність вимірюється в Фарадах.

Пристрій необхідно для нівелювання пульсацій, які можуть виникнути в джерелах постійного або змінного струму. Є своєрідним буфером, що полегшує роботу деяких випрямлячів, можуть впливати на роботу і самі високочутливі елементи.

Індуктор: що це?

Індуктори застосовуються в приладобудуванні для:

  1. налаштування контурів коливання;
  2. зміни величин напруги, струму;
  3. згладжування перешкод.

Звичайно ми перерахували не всі варіанти застосування котушок індуктивності, дроселів, трансформаторів.

Що таке транзистор?

В середині минулого століття електричні лампочки замінили транзисторами. Вони були значно менші за розміром і, до того ж, значно економили споживання енергії. Основним поштовхом в проведення подібної заміни стала компактність транзисторів.

Наука рухається вперед семимильними кроками, і можливо в недалекому майбутньому транзистори будуть також замінені на більш компактні та ергономічні пристрої.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Перша вагітність: що ...
Наступна новина: Відеоспостереження: IP ...

КОМЕНТАРІ