Заходи протидії коронавірусу: в Одеському порту не будуть встановлювати стаціонарний тепловізор

Заходи протидії коронавірусу: в Одеському порту не будуть встановлювати стаціонарний тепловізор

30.01.20 11:04 0 2545
У портах одеського регіону встановлення тепловізорів для виявлення осіб, які могли інфікуватися новим коронавірусом, не планується через відсутність масового пасажиропотоку, повідомив Радіо Свобода представник Адміністрації морських портів України, начальник адміністративно-господарської служби Одеського морського порту Сергій Кужко.

«Найперша міра – це встановлення спеціальних килимків і бар'єрів, щоб з порту не виходила інфекція. Дезінфекційні килимки також будуть ставитись під трапи, коли прибувають судна. У випадку хвороби, будуть спільні дії із Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) і лабораторним центром. В портах немає великого пасажиропотоку, який міг би стати головною проблемою. Тому буде робота тільки із капітанами і командами. Для усіх, хто буде підійматися на борт для перевірку можливих захворювань, закуплять спеціальні респіратори», – заявив Кужко.

За словами представника АМПУ, поки судно з Китаю буде йти до Одеси коронавірус 2019-nCoV обов'язково проявиться, а значить капітан судна повідомить про хворобу на борту. Поки цього не сталося, заходи безпеки матимуть попереджувальний характер.

Вірус не може вижити на вантажах, які доставляють морем, пояснив Радіо Свобода директор Одеського обласного лабораторного центру МОЗ Віталій Гончаров. Коронавірус 2019-nCoV входить до списку захворювань, щодо яких є затверджені і відпрацьовані міжнародні медико-санітарні правила, сказав експерт.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аутстафінг: що це таке?
Наступна новина: Благодійний Віденський бал ...

КОМЕНТАРІ