Антикорупційний суд повідомив,коли розглядатиме справу про розкрадання газу на понад 1,4 млрд

Антикорупційний суд повідомив,коли розглядатиме справу про розкрадання газу на понад 1,4 млрд

01.02.20 08:06 0 588
Вищий антикорупційний суд анонсував розгляд справи про розкрадання газу компанії «Нафтогаз» на понад 1,4 мільярди гривень. Справу планують почати розглядати по суті 3 лютого, повідомляє пресслужба суду.

«У понеділок, 3 лютого, у Вищому антикорупційному суді призначено розгляд справи по суті за обвинуваченням чотирьох осіб у незаконному заволодінні природним газом, що належить Публічному акціонерному товариству «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» на суму майже 1,5 мільярди гривень», – йдеться в повідомленні.

Судове засідання заплановане на 12 годину дня.

28 грудня 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що скерувала до суду справу щодо розкрадання газу на 1,4 мільярда гривень фірмами-власниками Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ, які заснували Богдан та Ярослав Дубневичі.

Читайте також: Ексзаступник міністра Олена Зеркаль стала радницею Коболєва в «Нафтогазі»

У САП вказали, що, за даними слідства, підприємства-власники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ впродовж 2013-2015 років уклали низку угод про закупівлю в НАК «Нафтогаз України» газу для виробництва теплової енергії населенню. Для здешевлення тепла для цієї категорії споживачів НАК постачав ТЕЦ газ за цінами, суттєво нижчими від ринкових, в результаті чого зазнав значних збитків.

У січні 2018 року детективи НАБУ затримали та повідомили про підозру 5 особам, серед яких 4 посадовці компаній-власниць ТЕЦ та «фізичній особі, яка є наближеною до народних депутатів».

Судом було накладено арешт на майно Новороздільської та Новояворівської ТЕЦ, а самі об'єкти перейшли під тимчасове управління київського приватного підприємства «Гарант Енерго М». Втім воно не змогло впоратися із викликами управління, головним чином – технічним станом ТЕЦ і питанням оплати праці робітникам. В результаті у цьому опалювальному сезоні жителі Нового Роздолу і Новояворівська на Львівщині не змогли вчасно отримати тепло у помешкання. Уряд визнав ситуацію надзвичайною, тепло жителям цих міст подали лише 21 листопада.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ